Directorul Memorialului Auschwitz din Polonia i-a scris președintelui Nigeriei pentru a se oferi să execute o parte din pedeapsa cu închisoare a unui adolescent, în vârstă de 13 ani, condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie, relatează Reuters.

NigeriaFoto: Google Maps

Piotr Cywinski a cerut grațierea lui Omar Farouq, care a fost acuzat de blasfemie și a fost condamnat luna trecută de un tribunal care aplică legea sharia.

Dacă grațierea nu este posibilă, Cywinski a spus că el și alți 119 voluntari sunt dispuși să facă, fiecare, câte o lună de închisoare.

Ca director al memorialului unui loc” în care copiii au fost închiși și uciși, nu pot rămâne indiferent la această sentință rușinoasă pentru umanitate”, a scris Cywinski.

”Poziția guvernului statului Kono rămâne decizia legii sharia”, a spus un consilier special al guvernului din Kono pentru Reuters.

Președinția nu a comentat.

Baba Jibo Ibrahim, un purtător de cuvânt al Tribunalului de stat al Kano, a spus că nu a văzut scrisoarea, dar a adăugat că președintele are puterea de a-l grația pe băiat.