Președintele Italiei îi răspunde premierului britanic, care a făcut o comparaţie între englezi, germani și italieni

Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

„Şi noi italienii iubim libertatea, dar punem mare preţ şi pe seriozitate”, a spus președintele italian Sergio Mattarella, joi, răspunzând celor care l-au întrebat ce părere are despre afirmaţia premierului Boris Johnson cum că britanicii, spre deosebire de italieni şi de nemți, iubesc libertatea, relatează cotidianul italian La Stampa, citat de Rador.

Cuvintele rostite de Johnson în Camera Comunelor au vrut să fie un răspuns la o întrebare privind numărul din ce mai mare al cazurilor de coronavirus din Marea Britanie.

În timpul unei sesiuni de întrebări, miercuri, în Camera Comunelor - ca răspuns la o dispută a deputatului laburist Ben Bradshaw pe tema „de ce Germania sau Italia” înregistrează în prezent un număr mai mic de infectări decât Marea Britanie, fără să fi adoptat măsuri restrictive precum cele anunțate ieri de premierul britanic - Boris Johnson a explicat că acesta lucru este și rezultatul mentalității liberale mai răspândite în Regat decât „în multe alte țări”.

„Există o diferență importantă - a argumentat BoJo - între țara noastră și multe altele din lume, deoarece ţara noastră a iubit întotdeauna libertatea. Dacă privim istoria ultimilor 300 de ani, fiecare progres, de la libera exprimare la democrație, a venit practic din această țară”.

„Prin urmare, este foarte dificil să ceri poporului britanic să respecte în totalitate directivele necesare astăzi”, a conchis Johnson.