Un bărbat a fost arestat și pus sub acuzare pentru uciderea în 1974 a unei adolescente din Texas după aproape 50 de ani de investigații și avans al tehnologiei ADN, relatează Associated Press și ABC News.

Politia Fort WorthFoto: Lana Sundman / Alamy / Profimedia Images

Glen McCurley, în vârstă de 77 de ani, a fost arestat luni în orașul texan Fort Worth și acuzat de răpirea, torturarea, violarea și uciderea Carlei Walker, în vârstă de 17 ani.

Poliția a declarat că eleva de liceu se afla în mașină cu prietenul ei în afara unei clădiri în care avea loc o petrecere de Sfântul Valentin când un bărbat l-a lovit cu pistolul pe băiat și a răpit-o pe fată în noaptea zilei de 17 februarie 1974.

Trupul neînsuflețit al adolescentei a fost descoperit trei zile mai târziu într-o gură de canal din apropierea Lacului Benbrook aflat în proximitatea locului răpirii.

McCurley a fost unul din suspecții poliției încă din momentul comiterii crimei în urmă cu aproape 50 de ani dar aceștia nu l-au putut lega cu certitudine de moartea fetei.

„Am dus acest caz cât de departe am putut cu tehnologia de la momentul respectiv și cu dovezile pe care le aveam atunci”, a declarat detectivul Jeff Bennet în cadrul unei conferințe de presă.

O legătură solidă a putut fi realizată doar când avansul tehnologiei a ajuns în punctul în care un profil genetic complet a putut fi realizat din probele recoltate de pe sutienul fetei, au declarat polițiștii americani.