Guvernul Boris Johnson pregăteşte, în colaborare cu Statele Unite şi Canada, sancţiuni împotriva membrilor Administraţiei Aleksandr Lukaşenko implicaţi în abuzuri asupra drepturilor omului, informează agenţia Associated Press citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vom aplica toate măsurile pe care le avem la dispoziţie pentru a-l trage la răspundere pe Aleksandr Lukaşenko şi regimul său”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, în Camera Comunelor.

„Vrem să ne alăturăm Uniunii Europene în adoptarea unor sancţiuni punctuale împotriva celor responsabili de violenţe, deşi procedurile UE au fost amânate la Bruxelles. Ţinând cont de această amânare, ne coordonăm cu Statele Unite şi Canada pentru a pregăti urgent sancţiuni adecvate”, a precizat şeful diplomaţiei de la Londra.

Uniunea Europeană a anunţat joi că învestitura lui Aleksandr Lukaşenko într-un nou mandat de preşedinte al Belarusului nu are legitimitate democratică.

Opoziţia din Belarus nu recunoaște realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, țara fiind cuprinsă de proteste masive de la anunțarea rezultatului în 9 august, amplu criticat ca fiind fraudat.

Citește și: