Din criza actuală "ori ieșim împreună, ori nu funcționează: fie lucrăm împreună pentru a ieși din criză, fie nu vom ieși niciodată din ea", pentru că "ieșirea din criză nu înseamnă a revizui situațiile actuale, astfel încât acestea să pară mai corecte. Ieșirea din criză înseamnă schimbare, iar schimbarea reală o fac toți, și toți împreună", a spus Papa Francisc la audiența generală, potrivit ANSA, citată de Rador.

Papa Francisc cu mascaFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Pentru a găsi remedii pentru pandemie, nu pot fi ascultate doar marile companii farmaceutice: asupra "modului de a trata virusul sunt ascultate mai mult marile companii farmaceutice decât operatorii din domeniul sănătății, care lucrează în prima linie în spitale sau în tabere de refugiați. Aceasta nu este calea corectă. Toată lumea trebuie ascultată", a adăugat Papa Francisc.

"Pentru a ieși mai bine dintr-o criză, trebuie pus în aplicare principiul subsidiarității, respectând autonomia și capacitatea de inițiativă a tuturor, în special a celor săraci", a spus Papa Francisc, dedicând cateheza principiului subsidiarității.