Un agent din dispozitivul de securitate al ministrului britanic de Externe, Dominic Raab, a fost suspendat din funcţie după ce şi-a uitat arma într-un avion, la revenirea dintr-o vizită oficială în Statele Unite, informează Mediafax citând postul Sky News.

Dominic RaabFoto: Justin Ng / Avalon Editorial / Profimedia Images

Dominic Raab a efectuat o vizită în Statele Unite, revenind în Marea Britanie vineri. Agentul din dispozitivul de securitate şi-a uitat pistolul în avion, arma fiind descoperită de un angajat al Aeroportului Heathrow din Londra.

„Am fost informaţi despre un incident la bordul unui zbor spre Marea Britanie, vineri, 18 septembrie, şi tratăm acest caz cu seriozitate. Ofiţerul implicat în acest caz a fost suspendat din activităţile operaţionale pe durata investigaţiei privind circumstanţele incidentului”, a transmis Scotland Yard.

Potrivit unor surse citate de cotidianul The Sun, poliţia a fost sesizată după ce un pistol Glock 19 a fost găsit pe un scaun al avionului. Aeronava companiei United Airlines care l-a transportat pe Dominic Raab a zburat din Washington D.C. spre Aeroportul Heathrow din Londra în cursul nopţii de joi spre vineri.

Incidentul amintește de un altul similar, petrecut la începutul acestui an: bodyguardul fostului prim-ministru britanic David Cameron și-a uitat pistolul, tot un Glock 19, dar și pașaportul fostului premier, în toaleta unui avion.