Personalul auxiliar de la Amabasada Americii din Serbia a parasit Belgradul si se indreapta catre granita croata, convoiul fiind format din aproximativ 40 de masini. Aceasta decizie a fost luata de administratia de la Washington dupa atacul comis de manifestantii care au protestat fata de sprijinul american pentru independenta Kosovo - transmite BBC.

Autoritatile americane sustin ca evacuarea este temporara si a fost ordonata din cauza temerilor privind siguranta personalului. Ambasada ramane inchisa, iar cladirea va intra in reparatie dupa ce a fost incendiata de protestatari.

In urma cu doua zile, circa 300 de protestatari sarbi au atacat Ambasada americana de la Belgrad, reusind sa patrunda in cladire si sa incendieze fatada. Cei care au atacat ambasada au fost ovationati de participantii la mitingul de protest impotriva independentei Kosovo care a adunat sute de mii de oameni in capitala Belgrad. In timpul protestelor, aproximativ 100 de persoane au fost ranite, printre care si 30 politisti.