Candidatul Partidului Democrat pentru președinția Statelor Unite, Joe Biden, a făcut un apel direct la votanții hispanici în timpul unei vizite în statul Florida în speranța că va reuși să atragă un electorat care s-ar putea dovedi crucial în alegerile prezidențiale americane care vor avea loc în luna noiembrie. Cu „Despacito”, relatează National Post.

Joe Biden cu telefonulFoto: Captura video

Amintindu-le alegătorilor hispanici de puterea votului lor, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama le-a cerut direct sprijinul, criticând conducerea președintelui Donald Trump în cadrul unui eveniment de celebrare a Lunii Moștenirii Hispanice.

Trei vedete hispanice, Eva Longoria, Ricky Martin și Luis Fonsi, au vorbit despre puterea pe care o au hispanicii în cadrul alegerilor prezidențiale americane și importanța votării lui Biden în Noiembrie. După ce s-a urcat pe scenă, Biden, ultimul care a vorbit la eveniment, și-a scos afară iPhone-ul.

„Am doar un lucru de spus”, a declarat acesta.

„Stați așa”, a cerut candidatul democrat și, ținând telefonul în dreptul la microfon, a pornit melodia „Despacito” lansată de Fonsi în 2017, legănându-și capul și dansând ușor pe cântec. Apăsând pe pauză 15 secunde mai târziu Biden a zis chicotind că „Să vă spun ce, dacă aș avea talentul oricăruia din oamenii ăștia aș câștiga președinția în aclamații”.

Momentul, menit să atragă simpatia votanților hispanici, a fost amplu criticat ca fiind penibil.

Unii comentatori l-au catalogat ca fiind „momentul de sos iute al lui Biden”, făcând referire la un interviu din timpul alegerilor prezidențiale din 2016 când candidatul democrat Hillary Clinton a declarat că are mereu sos iute asupra sa, fiind cunoscută afinitatea hispanicilor pentru mâncărurile iuți.

Citește și: