Marea Britanie a spus miercuri că Rusia trebuie să răspundă cu privire la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi în timp ce este aproape sigur că serviciile de informații rusești au condus atacul cu arma chimică dezvoltată în era sovietică Noviciok, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul britanic de externe Dominic Raab, vorbind la Washington împreună cu Mike Pompeo, a spus că recuperarea lui Navalnîi este binevenită, dar că Rusia trebuie să răspundă în timp ce folosirea unei arme chimice este inacceptabilă.

”Guvernul rus are datoria să explice ce i s-a întâmplat domnului Navalnîi”, a spus Raab.

”Din punctul de vedere al Regatului Unit, este foarte dificil să vezi altă alternativă plauzibilă decât cea că aceasta (acțiunea) a fost condusă de serviciile de informații rusești, dar cu siguranță guvernul trebuie să răspundă”, a spus Raab.

Navalnîi a distribuit marți o fotografie din spitalul din Berlin, stâng în fund în pat și înconjurat de familia sa, spunând că acum poate să respire singur, după ce a fost otrăvit în Siberia luna trecută.

Opozantului președintelui Vladimir Putin i s-a făcut rău în timpul unui zbor pe 20 august.

Germania a spus că testele de laborator realizate în trei țări au concluzionat că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, iar guvernele țărilor vestice au cerut o explicație Rusiei.

Moscova spune că acuzațiile sunt fără fundament.