Alexandr Lukașenko, a spus miercuri că i-a cerut președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să aprovizioneze Belarusul cu arme, în timp ce se confruntă cu proteste masive cu privire la un scrutin considerat fraudulos, relatează Reuters.

Lukasenko si PutinFoto: en.kremlin.ru

Vorbind cu ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu, în timpul discuțiilor de la Minsk, Lukașenko a spus că ”de asemenea am cerut președintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme”.

Acesta nu a specificat ce fel de arme i-a cerut lui Putin.

”Putem ține situația sub control nu numai în Belarus, ci și de-a lungul granițelor noastre”, a spus Lukașenko, potrivit agenției de știri de stat Belta.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus, citat de TASS, că președintele Rusiei nu a discutat aprovizionarea cu arme când s-a întâlnit cu Lukașenko săptămâna aceasta.

Rusia și Belarusul au început luni exerciții militare numire ”Frăția Slavă”, deși Serbia a renunțat în urma presiunilor occidentale.

Lukașenko, care este la putere din 1994, a spus de asemenea că noile alegeri prezidențiale vor fi organizate când Belarusul va adopta o nouă constituție.