Politicianul de opoziție rus Alexei Navalnîi a postat marți un mesaj și o fotografie pe Instagram pentru prima oară de la otrăvirea sa la sfârșitul lunii august, anunțând că a putut să respire pe cont propriu pentru o zi întreagă, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Salut, Navalnîi aici. Mi-e dor de voi. Deocamdată de abia pot face ceva dar ieri (luni) am putut respira pe cont propriu toată ziua. În general sunt eu însumi. Nu am folosit niciun ajutor exterior, nici măcar valva simplă din gât. Mi-a plăcut foarte mult. Un proces uluitor și subestimat de mulți. Recomand”, a scris Navalnîi pe Instagram alături de fotografia în care apare cu soția sa.

Charité, spitalul berlinez în care a fost internat politicianul de opoziție după aducerea sa în Germania, anunțase luni că starea de sănătate a lui Navalnîi, otrăvit cu Noviciok, continuă să se amelioreze iar opozantul rus poate să se ridice din patul său pentru perioade scurte de timp.

Tot luni, Guvernul german a anunţat că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok şi a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă.

Laboratoare specializate din Suedia şi Franţa au confirmat rezultatele iniţiale din Germania, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert.