Un colonist israelian a fost condamnat luni la închisoare pe viață pentru uciderea unui bebeluș palestinian și a părinților săi, decedați după ce le-a fost incendiată casa în 2015, în Cisiordania ocupată, scrie AFP.

Steag IsraelFoto: Flickr/ Ted Eytan

Tribunalul din Lod (centru) l-a declarat vinovat în mai pe Amiram Ben-Uliel pentru aceste crime. Luni, l-a condamnat pe tânărul colonist evreu la un total de trei pedepse de închisoare pe viață, câte una pentru fiecare crimă.

În iulie 2015, bebelușul de 18 luni Ali Dawabsheh a murit ars de viu după ce asupra locuinței familiei sale din Duma, în Cisiordania, au fost aruncate cocktailuri Molotov.

Tatăl său Saad și mama sa Riham, surprinși în somn, au murit în urma rănilor în timpul săptămânilor următoare. Singurul său frate, Ahmed, pe atunci în vârstă de patru ani, a supraviețuit.

Această dramă a stârnit o puternică emoție în teritoriile palestiniene, în Israel și în străinătate.

În mai 2019, un alt israelian arestat în acest dosar a pledat vinovat pentru participarea la pregătirea unei "crime rasiste". În octombrie, justiția l-a condamnat pentru "apartenență la o organizație teroristă", respectiv un grup de coloniști radicali care contestă autoritatea statului.

În urma acestui atac, Israelul a fost criticat în străinătate și de organizațiile de apărare a drepturilor omului pentru "laxismul" față de aceste grupări radicale.