A patra cea mai bogată persoană din lume și-a împărtășit gândurile privind a doua cea mai bogată persoană din lume și nu sunt plăcute, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

CEO-ul Tesla Elon Musk a scris pe Twitter că Bill Gates „habar n-are [despre ce vorbește]” după ce co-fondatorul Microsoft și-a exprimat dubiile privind viabilitatea furgonetelor electrice.

Musk a răspuns sâmbătă unui tweet în care era întrebat despre părerea sa cu privire la afirmația lui Gates vizavi de vehiculele electrice.

Gates și-a exprimat opiniile privind vehiculele electrice într-o postare pe blogul său din luna august, explicând că are rezerve privind folosirea mașinilor electrice pentru transportul de mărfuri pe distanțe lungi.

Motivul său: „bateriile sunt mari și grele”.

„Chiar și cu descoperiri majore în domeniul bateriilor vehiculele electrice nu vor fi probabil niciodată o soluție practică pentru camioane, nave de marfă sau avioane de pasageri”, a scris Gates pe blogul său.

Fostul CEO Microsoft consideră că în schimb „combustibilii alternativi și ieftini”, în special biocombustibilii, ar fi o posibilă soluție viabilă pentru vehiculele comerciale.

Însă acesta a lăudat producătorii de mașini General Motors și Ford și noile companii din domeniu, Rivian și Bollinger pentru progresele înregistrate în dezvoltarea furgonetelor electrice. Tesla n-a fost menționată pe lista lui Gates.

Tesla și-a prezentat anul trecut noua furgonetă electrică Cybertruck și o versiune mai scumpă a acesteia, Tri Motor All-Wheel-Drive, anunțând că producția Cybertruck va începe înspre sfârșitul lui 2021 și a versiunii Tri Motor AWD în 2022.

Remarca negativă a lui Musk despre Gates nu e prima dată când cei doi par a avea o neînțelegere. În luna februarie CEO-ul Tesla a scris pe Twitter că a găsit conversațiile cu Gates „deloc copleșitoare”.

Musk a făcut comentariul după ce Gates a menționat în cadrul unui interviu că a cumpărat un Porsche Cayan electric și nu o Tesla.

Citește și: