Un bărbat a împușcat și rănit grav doi adjuncți ai șerifului comitatului Los Angeles care se aflau în mașina lor, sâmbătă seara, anunță Reuters.

Politisti impuscati in Los AngelesFoto: Captura YouTube

Imagini cu atacul difuzate de departamentul șerifului arată un bărbat care se apropie de mașina parcată în orașul Compton și trage prin geamul pasagerului din dreapta, înainte de a fugi.

Adjuncții șerifului, un bărbat și o femeie, au fost împușcați de mai multe și se află în stare critică, diind operați în cursul nopții. Atacatorul nu a fost prins.

"La acest moment, avem o descriere foarte, foarte generică a unui bărbat cu pielea închisă la culoare, care provine de la una dintre victime," a precizat căpitanul Kent Wegener, într-o conferință de presă.

Președintele american Donald Trump a distribuit imaginile pe Twitter, alături de mesajul: "Animale care trebuie lovite puternic!"

Ulterior, Trump a adăugat pe rețeaua socială: "Dacă mor, proces rapid și pedeapsa cu moartea pentru ucigaș. Singurul mod de a opri asta!"

Câțiva protestatari s-au adunat în cursul nopții în fața spitalului St. Francis Medical Center din Lynwood unde erau internați cele două victime.

"Către protestatarii care blochează intrările și ieșirile de la spitalul de urgență strigând "Sperăm să moară", referindu-se la cei doi agenți atacați azi în #Compton: NU BLOCAȚI INTRĂRILE ȘI IEȘIRILE DE URGENȚĂ ALE SPITAULUI," a scris departamentul șerifului, pe Twitter, în jurul miezului nopții.

Potrivit departamentului, două persoane au fost arestate ulterior: un bărbat care a refuzat să se supună ordinelor poliției și un reporter al NPR. Acesta nu s-ar fi identificat ca ziarist.

Reportera Josie Huang a afirmat că a fost eliberată din închisoare duminică dimineața.