Poliția greacă a recurs la gaze lacrimogene, sâmbătă, pe insula Lesbos, împotriva migranților care aruncau cu pietre în forțele de ordine, în timpul unui protest în care manifestanții cereau adăpost după incendiul care a distrus tabăra din Moria, scrie AFP.

Migranti pe insula LesbosFoto: Captura Youtube

Sute de solicitanți de azi sunt furioși după a patra noapte de dormit pe străzi. Guvernul grec afirmă că incendiul a fost provocat intenționat de migranți.

Autoritățile insulei, care reuză să reconstruiască tabăra, vor să transfere migranții în sute de corturi care au început să fie instalate vineri într-o incintă a portului.

Solicitanții de azil refuză însă să fie găzduiți din nou într-o tabără închisă din care nu vor mai putea ieși, cum a fost cazul la Moria.

Nici localnicii nu sunt mulțumiți de construcția unei noi tabere și, încurajați de autoritățile locale, au organizat o blocadă pe străzile insulei pentru a împiedica buldozere să treacă și pentru a întârzia lucrările.

Peste 11.000 de persoane, inclusiv mii de copii, sunt fără adăpost de patru zile.

"Familiile vor fi prioritare, cu corturi prevăzute pentru șase persoane. Procesul de mutare începe azi", a afirmat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ministerului Imigrației, Alexandros Ragavas.