Al Qaeda a amenințat că va ataca din nou redacția săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, care a republicat caricaturi cu profetul Islamului Mahomed, potrivit grupului american Site, specializat în monitorizarea organizațiilor jihadiste, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raidul ucigaș împotriva lui Charlie Hebdo „nu a fost un incident unic”, avertizează organizația jihadistă în recenzia publicată vineri, referindu-se la „eroii frați Kouachi”, autorii atacului, care au executat atacul pentru Al Qaeda din Yemen înainte de a fi uciși de poliție.

Pentru a marca începerea procesului de la Paris al atacurilor împotriva lui Charlie Hebdo, ziarul satiric a repostat caricaturile cu Mahomed devenind din nou o țintă a jihadiștilor.

”Președintele Macron „a dat undă verde” acestei reeditări”, acuză în continuare Al Qaeda. „Dacă libertatea dvs. de exprimare nu respectă niște limite, pregătiți-vă atunci să faceți față libertății acțiunilor noastre”, amenință organizația jihadistă.

De asemenea, potrivit SITE, o presă afiliată organizației jihadiste, și Stat Islamic a amenințat Charlie Hebdo cu represalii la începutul lunii septembrie, după republicarea caricaturilor cu Mahomed.

La procesul care tocmai a fost deschis, paisprezece inculpați, dintre care trei au fost judecați în mod implicit, sunt suspectați în diferite grade de sprijin logistic pentru frații Saïd și Chérif Kouachi și pentru Amédy Coulibaly, autorii crimelor care au lăsat 17 morți, între 7 și 9 ianuarie 2015.