Controversatul film francez „Cuties” („Drăguțele”) despre o tânără senegaleză din Paris care se alătură unei trupe de dans cu „spirite libere” pentru a scăpa de familia disfuncțională a generat un val de revoltă la adresa Netflix, criticii peliculei afirmând că aceasta înfățișează copiii într-o manieră sexuală, scrie Variety.

Actritele din CutiesFoto: Netflix

Hashtag-ul #CancelNetflix a fost joi pe locul întâi al subiectelor trending pe Twitter după ce filmul a avut premiera pe Netflix cu o zi înainte, peste 200.000 de tweet-uri conținând cuvintele-cheie respective.

O petiție pe Change.org care le cere clienților Netflix să își anuleze abonamentul Netflix din cauza filmului a strâns peste 600.000 de semnături.

AFP notează că criticile au venit din partea tuturor zonelor ale spectrului politic, inclusiv din partea stângii și au mobilizat mulți conservatori americani, o parte din aceștia fiind membri ai Partidului Republican.

„Hipersexualizarea fetelor tinere (și a băieților) este dezgustătoare”, a scris pe Twitter Omar Navarro, un politican republican, adăugând că „este reprobabil etic și moral. Pedofilii, violatorii de copii și perverșii se vor delecta cu #Cuties”.

Primele critici la adresa „Cuties” au apărut în luna august din cauza unui afiș de promovare a filmului în care erau înfățișate tinerele actrițe în ipostaze provocatoare și costume indecente. Netflix și-a cerut ulterior scuze pentru imagine.

„Ne pare cu adevărat rău pentru afișul nepotrivit folosit pentru 'Cuties'/'Mignonnes' (n.r. denumirea franceză a filmului”, a declarat un reprezentant al Netflix pentru Variety, adăugând că „nu a fost OK și nici reprezentativ pentru acest film care a avut premiera la [festivalul] Sundance".

„Cuties”, regizat de franceza Maïmouna Doucouré, a avut premiera la Festivalul de Film Sundance, câștigând premiul pentru regie. Filmul se bazează pe un scurtmetraj al regizoarei franceze despre un copil de 8 ani furis că tatăl poligam și-a invitat noua soție în apartamentul parizian al familiei.

Mary Margaret Olohan, o jurnalistă de la publicația conservatoare americană Daily Caller, a postat joi dimineața o secvență video din film care înfățișează fetele dansând sugestiv, notând că „Netflix este în regulă cu asta. Mulți oameni îi vor lua apărarea. În acest punct a ajuns cultura noastră”.

Descrierea filmului pe Netflix notează că „Amy, în vârstă de 11 ani, începe să se revolte împotriva tradițiilor conservatoare ale familiei sale când devine fascinată de o trupă de dans cu spirite libere”.

Anterior, aceasta scria că „Amy, 11, devine fascinată de un grup de dans twerking. Sperând să li se alăture, aceasta începe să își exploreze feminitatea, sfidând tradițiile familiei sale”.

Netflix a cumpărat drepturile de difuzare la nivel mondial ale filmului (cu excepția Franței), înaintea premierei sale la festivalul Sundance.

„Cuties este un comentariu social împotriva sexualizării copiilor tineri și încurajăm criticii săi să se uite la el”, a afirmat Netflix într-un comunicat remis joi.

Citește și: