VIDEO 19 ani de la atentatele din 11 septembrie: Câteva întrebări și răspunsuri legate de atacuri / FOTO Cum arată acum „Ground Zero” din New York

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 11 septembrie 2020, 10:15 Actualitate | Internaţional


Ground Zero din New York
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Pe 11 septembrie 2001 Statele Unite ale Americii sufereau cel mai sângeros atac străin comis pe teritoriu american din istoria sa. Două avioane cu pasageri la bord au fost deturnate de teroriști și apoi au lovit în plin cele două turnuri gemene ale complexului World Trade Center. Un alt avion cu pasageri s-a prăbușit peste Pentagon, iar o altă aeronavă a căzut pe un câmp din Pennsylvania. 3.000 de morți din 90 de țări, inclusiv 5 români - bilanțul sumbru al atentatelor. La „Ground Zero” din New York, locul atentatelor, totul este acum schimbat.

Ce s-a întâmplat mai exact? Cronologia atacurilor

La ora locală 08.45 (n.r – 15.45 ora României), un avion de pasageri B-767 al companiei American Airlines a lovit Turnul de nord (110 etaje) al complexului World Trade Center din New York.

Câteva minute mai târziu, un al doilea avion deturnat, un B-737 al companiei United Airlines, a lovit cel de-al doilea turn.

Turnul de sud (WTC 2) s-a prăbuşit aproximativ la ora 9:59 AM, după ce a ars timp de 56 de minute într-un incendiu cauzat de impactul cu avionul ce efectua zborul United Airlines 175.

Un alt grup de terorişti a condus zborul American Airlines numărul 77 în Pentagon la ora 9:37 AM.

Un al patrulea zbor, United Airlines 93, a cărui ţintă finală se presupune că a fost Capitoliul sau Casa Albă, s-a prăbuşit lângă localitatea Shanksville, Pennsylvania la 10:03 AM, după ce pasagerii au intrat în luptă cu teroriştii.

Turnul de nord (WTC 1) s-a prăbuşit la ora 10:28 AM, după ce a ars timp de aproximativ 102 minute. La prăbușirea turnului de nord, resturile clădirii au avariat grav clădirea WTC 7. Integritatea sa structurală a fost compromisă şi mai mult de incendii, şi clădirea s-a prăbuşit mai târziu în acea zi, la ora 5:20 PM.Câte persoane au murit, câte au fost rănite?

Atacurile s-au soldat cu 2.996 de morţi din 90 de țări, inclusiv cinci români, și a devenit cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Bilanţul l-a depăşit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morţi în rândul americanilor.

Cel puţin 200 de oameni au murit după ce au sărit din turnurile în flăcări și peste 400 de lucrători ai serviciilor de urgenţă care au fost prezenţi la locul dezastrului au murit în timp ce încercau să salveze oameni şi să stingă incendii.

Peste 6.000 de oameni au fost răniţi în atentatele din 11 septembrie.Cine a revendicat atacul?

Gruparea teroristă al-Qaida a coordonat şi a revendicat atacurile. Anterior, liderul grupării teroriste Osama ben Laden declarase jihad împotriva Statelor Unite, ceea ce a fost perceput drept principalul factor motivant pentru atentatori.

Cincisprezeze dintre cei 19 oameni implicaţi în atentate proveneau din Arabia Saudită, restul erau din Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Liban. Unii au locuit o perioadă în Europa şi au putut să se integreze cu uşurinţă în Statele Unite.

World Trade Center

World Trade Center a fost un complex de şapte clădiri din Manhattan, folosite în special ca spaţii comerciale şi de birouri. În momentul finalizării lor, la începutul anilor ’70, Turnurile Gemene, cu o înălţime de circa 400 de metri, erau cele mai înalte clădiri din lume.

Anterior, cplexul de la World Trade Center a mai fost vizat de un atac terorist.

În 1993, un grup de terorişti a detonat un camion cu explozibili în parcarea subterană de sub complexul World Trade Center. Explozia a afectat şapte etaje, s-a soldat cu şapte morţi şi peste 1.000 de răniţi. Însă turnurile au rămas în picioare. FBI a arestat ulterior mai mulţi islamişti responsabili pentru atentat.

Știau SUA că va urma un atac?

Au existat mai multe incidente înainte de atacurile din 11 septembrie care au sugerat că urmează un atentate de proporţii. Printre acestea se numără atentatul din 1993 de la World Trade Center, atentatele din 1998 de la ambasadele americane din Kenya şi Tanzania, atacul din 2000 asupra USS Cole, care era ancorat în Yemen.

CIA i-a urmărit chiar pe o parte dintre atentatorii din 11 septembrie, pe teritoriul Statelor Unite, pentru că erau suspectaţi că reprezintă o ameninţare pentru securitate, dar autorităţile nu au acţionat pe baza acestor informaţii.Cum au fost deturnate avioanele?

Atentatorii au intrat în cabinele celor patru avioane şi au ucis sau imobilizat echipajul folosind cuttere şi alte instrumente rudimentare.

Pasagerii de la bordul United Airlines Flight 93 au decis să acţioneze împotriva teroriştilor şi au intrat în cabină, înainte ca islamiştii să reuşească să prăbuşească avionul, omorându-i pe toţi cei aflaţi la bord.

Avionul se îndrepta spre Washington D.C., unde probabil că viza Casa Albă sau clădirea Capitoliului.

Osama bin Laden, ucis după 10 ani

Autorităţile americane au avut nevoie de aproape 10 ani pentru a-l găsi şi ucide pe bin Laden, considerat arhitectul atacurilor din 11 septembrie. SUA puseseră o recompensă de 25 de milioane de dolari pe capul său.

Pe 2 mai 2011, o echipă a trupelor de elită Navy SEALs a lansat un raid asupra bazei acestuia din Abbottabad (Pakistan), omorându-l pe ben Laden şi mai mulţi dintre bodyguarzii săi.

Ce a făcut SUA după atentatele din 2001?

Al-Qaida, sprijinită de talibani – o mişcare politică islamică fundamentalistă care a dominat Afganistanul din 1996 până în 2001 – a revendicat rapid atacurile din 11 septembrie.

Preşedintele din acea perioadă, George W. Bush, cu sprijinul Congresului, a ordonat o invazie militară a Afganistanului, pentru a distruge al-Qaida şi a-i îndepărta pe talibani de la putere.
Operațiunea americană în Afganistan se derulează încă și în ziua de azi.

După atacurile din 11 septembrie, administraţia Bush a evocat și presupuse legături între agenţii al-Qaida şi serviciile de informaţii din Irak.


Oficialii americani au afirmat şi că Irakul are arme de distrugere în masă, în special arme biologie. Nicio astfel de armă nu a fost descoperită după invadarea şi ocuparea Irakului.

Atacurile din 11 septembrie au intensificat lupta împotriva terorismului, nu numai în Statele Unite, ci în toată lumea.

Administraţia SUA a creat Departamentul pentru Securitate Internă, care coordonează eforturile între agenţiile de informaţii. În plus, aeroporturile au sporit măsurile de verificare a pasagerilor, iar cooperarea dintre state în domeniul strângerii de informaţii a fost consolidată.

Surse: USA Today, News.ro, HotNews.ro, Rador, Reuters.

FOTO - Cum arată acum „Ground Zero” - Ce s-a ridicat în locul fostului World Trade Center


Pe "Ground Zero" din New York - locul de unde odată se ridicau turnurile gemene - noul complex World Trade Center a prins contur în ultimii ani, mai ales după ce a fost inaugurată "Freedom Tower" sau One World Trade Center - cea mai înaltă clădire din emisfera vestică - 541 de metri înalțime.

Memorialul 9/11 - Fântânile care curg mereu în locul unde odinioară se înălțau turnurile gemene

La zece ani de la atentatele teroriste din 21 septembrie 2001, pe locul fostelor turnuri gemene americanii au deschis publicului un memorial. Pe pereții fundațiilor fostelor turnuri au fost amenajate fântâni imense în care apă cade încontinuu și se scurge într-o gaură din mijloc care pare fără fund. Un loc al plângerii în care americanii și nu numai vin, mai ales pe 9/11 în fiecare an, că la un loc de pelerinaj.

Cele două imense fântâni sunt "înrămate" de un parapet metalic pe care sunt gravate numele celor aproape 3.000 de victime. Acolo, în spațiul gol al literelor, oamenii care vin pun câte un trandafir sau câte un steag în semn de amintire.

Toată zona este impresionantă, iar noaptea în special, când fântânile sunt puternic luminate, întregul complex capătă o mare încărcătură emoțională.


In jurul fântânilor pe parapete metalice sunt gravate numele celor 2.996 de victime:

Apa curge mereu în golul lăsat în urma de Turnurile Gemene:

Steaguri și flori puse de cei care vin la Ground Zero:


Muzeul 9/11

Intre cele doua fântâni care curg în fostele fundații ale turnurilor, pe locul fostei Sfere de metal care era așezata intre turnurile gemene, a fost ridicat un muzeu al comemorării tragediei din 2001.

Edificiul a fost conceput la exterior sa semene cu o clădire prăbușita, iar la intrare, chiar dincolo de peretele de sticla, străjuiește unul dintre ultimii piloni de baza al turnurilor ce a fost ridicat din zona prăbușirii în 2002.

Pe 21 mai 2014 Muzeul a fost inaugurat și deschis publicului. Pagina web a muzeului poate fi accesata aici.

Clădirea Muzeului, în dreapta, între fântâna (prim-plan) și noul One World Trade Center (în fundal):

Parcul în care a fost plantat și unul din pomii care au supraviețuit atentatelor

In jurul fântânilor din fundațiile fostelor turnuri gemene, autoritățile americane au amenajat un parc cu zone paralele du gazon si copaci plantati in aliniament. Printre toti arborii din parc se afla si unul din cei cativa copaci din jurul fostelor turnuri gemene care au supraviețuit in urma prăbușirii celor doua clădiri în 2001.

Copacul - un păr de tip chinezesc - a fost găsit intre rămășitele turnurilor aproape ars, cu o singura creanga întreagă. In 2010, dup-a ani în care a fost îngrijit sa crească înapoi, a fost adus și plantat in parcul ce se construia in jurul fântânilor de la Ground Zero.

Pomul supraviețuitor, adus înapoi la Ground Zero în 2010, securizat cu cabluri si protejat cu un gard:Lânga parc, într-un colt al întregului complex se regăsește o micuța stație de pompieri, locul de unde au intervenit primele ajutoare pe 9 septembrie 2011. Pe peretele clădirii este pusa o placheta mare de bronz, cu basoreliefuri ilustrând momentele tragice din 2001.

Pe placheta sta scris cu litere mari: "Dedicated to those who fell and those who carry on. May we never forget".
1 World Trade Center a.k.a. "Freedom Tower" - cea mai înalta clădire din emisfera vestica

După atentatele din 2001 s-a pus problema reconstruirii unui nou complex WTC. Mai multe variante de clădiri, mai multe design-uri au fost propuse, iar in cele din urma s-a optat pentru un nou complex cu mai multe clădiri de dimensiuni, forme si înălțimi diferite.

Cel mai impunător turn din complex este One World Trade Center (denumit si neoficial "Freedom Tower"), un zgârie nori mai înalt decât fostele turnuri gemene si decat oricare alta cladire nu doar din New York, ci din intreaga emisfera vestica. Ca înălțime, de la baza si pana la vârful antenei, turnul are o înălțime de 541 de metri, adică 1776 de picioare, un număr simbolic cu referire la anul in care s-a semnat declarația de independenta a Statelor Unite. Fata a include antena, înălțimea turnului de 104 etaje ar fi de 417 metri.

Lucrările la 1 World Trade Center, perla coroanei pentru noul complex care se ridica in lower Manhattan, au început în 2006, iar in 2013 lucrările de structura s-au finalizat, clădirea fiind deschisă oficial un an mai târziu.

In total, noul turn a costat in jur de 4 miliarde de dolari,.

Privita din lateral in sus, de la nivelul strazii, fațada clădirii arata ca o piramida care urca spre cer si se întâlnește, simbolic, undeva într-un punct imaginar cu cele doua raze puternice de lumina care sunt proiectate noapte în plan vertical si care marchează lipsa turnurilor gemene de pe skyline-ul New Yorkez.

One WTC vazut dinspre Battery Park:One WTC domină, din fundal, clădirile înalte din centrul fiananciar al New York-ului. Imagine realizata din Brooklyn, de pe malul East River:One WTC văzut de pe Brooklyn Bridge:

One WTC si Four WTC (clădirea cu doua lumini roșii pe acoperiș), văzute din Empire State Building:One WTC apare ca o piramidă când e privit din lateral in sus, de la nivelul străzii:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12021 vizualizari

 • +5 (27 voturi)    
  Si toti politicienii americani i-au pupat undeva (Vineri, 11 septembrie 2020, 10:43)

  Alui [utilizator]

  Pe cei care au comandat atacul! Ambasada arabiei saudite i-a transferat bani in cont unuia dintre liderii teroristilor inainte de atentat!
  Ce e mai josnic decat un politician american?
  • +3 (21 voturi)    
   să nu supărăm Arabia Saudită... (Vineri, 11 septembrie 2020, 12:00)

   baligosul [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Hai să îmi amintesc de unele :
   Prin anii 70-79 în Afganistan au apărut niște posturi audio TV cu emisiuni preponderent religioase, islamiste, care se adresau musulmanilor din URSS, iar rușii sau impacientat, dar fără efect. Afganistanul, un stat sărac nu își permitea să finațeze așa ceva, banii veneau din Arabia Saudită, din unele Emirate...
   Rușii( care se autodenumeau sovietici, s-au ofuscat și au decis schimbarea regimului din Afganistan, au trimis acolo trupe de ocupație) a fost înlocuit guvernul, dar schimbarea a stîrnit nemulțumiri, pe plan local dar și prin Arabia Saudită, prin Emirate, pe la Washington, care nu fusese consultat...
   Din lumea islamică a plecat spre Afganistan un fluviu de luptători și de dolari, care s-a îndreptat spre ocupanții sovietici, și care i-au cam căsăpit...Și Armata Roșie, sovietică s-a retras cu ce mai rămăsese din coadă, pitită printre picioare...
   Ei dar Amerikia Imperialia a început să-și cam bage coada prin lumea islamică, a ocupat Irakul, și a cam generat nemulțumiri, Arabia Saudită a fost amenințată că cele 600 miliarde $ investite în SUA vor fi înghețate...
   Și niște musulmani au decis să dea o palmă Imperialia Amerikia, au selecționat niște arabi, i-au trimis la pregătire prin SUA, să înveșe să piloteze avioane de transport persoane, și apoi vîj-vîj cu avioanele deturnate, și fîl-fîl-fîl au dat cu avioanele deturnate în niște clădiri. Și instigatorii , niște saudiți, printr care Ben Ladn, trăiau tradițional prin Afganistan, umblau prin munți, mai trăgeau cu un AK-47, mai aruncau o grenadă prin rîuri pentru a pescui nesportiv, etc.
   Dar Amerikia Imperialia s-a cam supărat, a început să bombardeze Afganistanul, apoi să ocupe țara islamică, și afganii iar s-au împotrivit ocupanților, dar nu s-a știut cine îi ajută. Și prestigiul Amerikia Imperialia a fost erodat...
   • +12 (20 voturi)    
    Aiurea (Vineri, 11 septembrie 2020, 12:54)

    periscop [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

    Și sovieticii, și musulmanii (saudiți au ba), și yancheii au invadat, rând pe rând, Afganistanul pentru că e cel mai mare producător de opiu din lume. Do you understand?
  • +4 (16 voturi)    
   Un politician rus (Vineri, 11 septembrie 2020, 12:28)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   (daca tot ai intrebat)
   • -1 (13 voturi)    
    nope (Sâmbătă, 12 septembrie 2020, 0:36)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    politrucii occidentali de sorginte anglo-saxona sunt cei mai perversi din istorie
  • -3 (3 voturi)    
   Si toti... (Luni, 14 septembrie 2020, 17:29)

   gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   ....un politician roman, de o anumita culoare galbena...
  • 0 (0 voturi)    
   ala din Romania (Marţi, 15 septembrie 2020, 20:42)

   gopo2016 [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   e cu mult mai josnic decit americanul ;)
 • +10 (24 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 septembrie 2020, 11:32)

  [anonim]

 • -6 (28 voturi)    
  Fascinant (Vineri, 11 septembrie 2020, 12:12)

  Incomod3 [utilizator]

  e ca dupa atata vreme, lumea tot mai crede povestea asta...
  • 0 (2 voturi)    
   Fascinant e ca mai sunt unii ca matale (Marţi, 15 septembrie 2020, 0:12)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   care cred ca e doar o poveste
 • -6 (36 voturi)    
  9/11 furtul secolului (Vineri, 11 septembrie 2020, 12:38)

  TrickyWicky [utilizator]

  Cu cateva zile ainainte vice no 2 anunta disparitia a 2.3 miliarde din date conabile.
  FBI investiga mega frauda in caldireaa 7.
  Nova Scotia detinea aur in subsirlurile turnurilor care a fost furat si proprietarul a incasat o asigurare de 7 mliarde dolari.
  S-au flosit explosivi bine plasati dar si material radioactiv la subsol printr-un proces inovator
  No planes no terorists
 • +11 (15 voturi)    
  L-au executat ca la carte pe OBL (Vineri, 11 septembrie 2020, 12:52)

  doz2018 [utilizator]

  Dorinta de a-l ucide pe OBL era atat de mare incat au hotarat sa nu riste absolut nimic inainte. de misiune.
  Ce vreau sa spun cu asta? Grupul de commanda si cele 2 elicoptere au fost pozitionate la o baza americana cu doar cateva ore inainte de misiune iar ceilalti soldati americani "obisnuiti" nu aveau voie sa interactioneze cu grupul de comando care era intr-un perimetru separat. Iar elicopterele erau acoperite cu niste prelata adffel incat nicmeni nj le putea vedea. Orice tentativa deapropiere de grupul de commando se putea solda cu moartea chiar fiind soldat american. De fapt nimeni nu stia ce e cu acel grup pentru ca nu aveau jnicio inscriptie pe uniforme, puteau fi de oriunde. Acest grup s-a odihnit , a mancat, etc practic izolat de restul lumii din baza. Abia dupa ce s-a anuntat sirea a doua zi despre uciderea OBL si-au dat seama cine ii vizitasera cu o seara inainte.
 • +1 (13 voturi)    
  Stiati ca? (Vineri, 11 septembrie 2020, 15:35)

  RobertoX [utilizator]

  Larry Silverstein , cel care detinea cladirile, si-a facut asigurare ce acoperea terorismul cu doar 2 luni inainte de atacuri.
  • +6 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 septembrie 2020, 17:14)

   [anonim] i-a raspuns lui RobertoX

  • 0 (14 voturi)    
   Stii prea multe (Vineri, 11 septembrie 2020, 18:24)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui RobertoX

   Adica esti un conspiracy theorist.
   Si sunt multe care nu trebuie stiute.
   The Dancing Israelis
   Raportul stiintific despre Building 7, care anunta cu pompa ca aduce lumii stiintifice descoperiri inedite: schijele de la sute de metri pot provoca un incendiu care sa topeasca structura de rezistenta a unui zgarie nor. In aceste conditii, se prabuseste cu o simetrie perfecta care nu e realizata nici de demolarile controlate.
   Etc etc
  • 0 (0 voturi)    
   dupa 19 ani inca unii mai cred ca OBL e vinovat? (Miercuri, 16 septembrie 2020, 11:00)

   gicu_de_la_gaze [utilizator] i-a raspuns lui RobertoX

   ca sa nu mai existe atatea dispute ar fi bine sa va uitati incepand cu minutul 40 la acest film. https://www.youtube.com/watch?v=TAKHTXj2cCk .vizionare placuta . apropo si filmuletele de pe net cu prabusirea cladirii nr. 7 merita vazute.
 • -1 (15 voturi)    
  neo conii si neoliberalismul (Vineri, 11 septembrie 2020, 18:08)

  zicnudaucuparul [utilizator]

  au vrut razboi..si l au avut..ca sa se mai ingrase conturile cui a trebuit.

  http://www.911-see-the-evidence.com/book.html

  orb sa fii ca sa afirmi ca e o lume mai buna acum...
  • +1 (11 voturi)    
   lumea este schimbata semnificativ dupa ... (Sâmbătă, 12 septembrie 2020, 5:34)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui zicnudaucuparul

   0/11 se spune ca a schimbat semnificativ lumea si cred ca este 100% adevarat.

   poate ca inca nu este in cea mai buna forma acum dar cu siguranta lumea a inceput sa se preocupe de un fenomen interesant terorsimul international si de lupii singuratici care sunt folositi in diferite situatii.

   Si ca sa stie toata lumea americanii nu si-au dorit un razboi.

   de ce afirm chestiunea asta?
   Imediat dupa atac nu numai americanii de rand dar si cei din cele mai inalte structuri au fost extrem de socati si oarecum nepregatiti sa internvina in nici un fel, Lucram intr-un proiect finantat de USA si urma sa avem o conferinta in Polonia in octombrie 2091 dar a fost amanata pentru 2002 - nici un oficial american timp de 3 luni - TREI LUNI - nu a parasit pamantul american.

   Dovada ca ceea ce spun este adevarat va rog sa verificati faptul ca s-a pus la punct o coalitie anti-terorista la NIVEL MONDIAL si in ciuda faptului ca marea majoritate a documentelor au fost livrate de guvernul american cel care plimba doveziile era PM din UK - nu pot sa uit fata lui Putin in conferinta de presa dupa cei doi s-au intalnit si au discutat - atunci Putin a inteles unde sunt altii cu tehnologia si unde este el...

   In concluzie americanii nu si-au dorit un razboi dupa 9/11 dar au facut tot ce a fost posibil ca sa inteleaga ceea ce s-a intamplat si sa incerce sa ia taote masurile pentru a impiedica actiuni similare
   • 0 (8 voturi)    
    aha... (Sâmbătă, 12 septembrie 2020, 20:25)

    zicnudaucuparul [utilizator] i-a raspuns lui ..13

    Prietene...doar uita te pe ce apare la link..lasa ma cu teatrul lor de socati...da..poate aia care nu au fost in spatele acestui atac au fost socati, desigur..americanii de rand nu aveau habar. Esti naiv!
   • +1 (7 voturi)    
    inca o dovada (Sâmbătă, 12 septembrie 2020, 20:28)

    zicnudaucuparul [utilizator] i-a raspuns lui ..13

    Mai pun un link..in enleza..ca zici ca stii limba asta...americanii aveau nevoie de cassus beli..si l au inventat..sa fim seriosi..esti naiv!

    https://www.historytoday.com/what-did-happen-saddam%E2%80%99s-wmd
 • -1 (9 voturi)    
  337 de ani de la descinderea Hussarilor Înaripați. (Vineri, 11 septembrie 2020, 18:11)

  Nyk1 [utilizator]

  ...de pe muntele Kahlenberg înspre porțile Vienei sub asediu. 337 de la eliminarea armatei lui Kara Mustafa Pașa și începerea alungării definitive a islamului radical din Europa Centrală (da, inclusiv din părți ale României actuale). A fost printre primele mari victorii ale progresului, secularismului și iluminismului european împotriva evului mediu fundamentalist retrograd. Este și un element definitoriu care explică mult actuala politică externă a statului polonez.

  Unii cântăreți renumiți au închinat chiar ode acestui moment crucial din istoria Europei:

  https://www.youtube.com/watch?v=eWkrQQly6xU
 • -5 (11 voturi)    
  poza pt grabiti (Vineri, 11 septembrie 2020, 19:30)

  zicnudaucuparul [utilizator]

  Pt cei ce nu au timp sau nu stiu engleza..o poza care spune multe
  asta app de postarea mea anterioara!

  http://www.911-see-the-evidence.com/images/page34b.jpg

  asa arata o structura de rezistenta la o constructie supusa demolarii....aia clar a fost taiata cu thermate...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by