Incendiul care s-a declanşat joi în portul Beirut este posibil să fi fost cauzat de un act de "sabotaj", "o eroare tehnică" sau "o neglijenţă", a declarat preşedintele Michel Aoun, adăugând că cei responsabili vor trebui să dea socoteală, relatează Agerpres care citează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Incendiul de astăzi ar putea fi un act de sabotaj internaţional, rezultatul unei erori tehnice (...) sau al unei neglijenţe", a declarat preşedintele în deschiderea unei reuniuni a Consiliului superior de apărare.

"În oricare dintre aceste cazuri, cauza trebuie cunoscută cât mai rapid posibil şi responsabilii trebuie traşi la răspundere", a spus el, potrivit contului de Twitter al preşedinţiei.

Incendiul din portul Beirut, care a afectat un ajutor umanitar vital, a reaprins mânia libanezilor, încă sub şoc după explozia care le-a îndoliat ţara în urmă cu cinci săptămâni, potrivit Agerpres.

Un enorm incendiu a izbucnit joi într-un depozit din portul Beirut, semănând panica în rândul libanezilor care nu și-au revenit încă din șocul exploziei devastatoare care a traumatizat capitala libaneză în urmă cu cinci săptămâni, scrie AFP.

Coloane de fum negru erau vizibile din mai multe cartiere ale capitalei. Incendiul afectează un depozit unde erau stocate uleiuri și cauciucuri de mașină de către o companie importatoare, a precizat armata libaneză, care a cerut locuitorilor să părăsească cartierele învecinate.

Camioane ale apărării civile au fost trimise la locul incendiului, în timp ce armata a detașat elicoptere pentru a stinge focul.

În 4 august, o imensă explozie declanșată de un incendiu a devastat cartiere întregi din capitală, ucigând cel puțin 190 de persoane și rănind alte 6.500.