​Angela Merkel a anunțat joi lansarea unei inițiative franco-germane pentru a permite primirea în UE a minorilor migranți aflați în tabăra grecească din Moria, devastată de un incendiu, potrivit AFP.

Incendiu tabara MoriaFoto: Manolis Lagoutaris / AFP / Profimedia Images

„Germania și Franța vor participa, sper că și alte state membre”, a declarat ea la o conferință la Berlin, estimând, de asemenea, că drama lagărului Moria trebuie să împingă țările din UE „în cele din urmă” la realizarea unei politici comune de migrație, care în prezent „nu există”.

Mii de persoane au fugit din tabăra pentru migranți Moria de pe insula elenă Lesbos după ce mai multe focuri au cuprins locația, au anunțat miercuri autoritățile din Grecia citate de The Guardian.

Nu există deocamdată informații privind persoane rănite în urma incendiului care a izbuncnit la primele ore ale dimineții de joi, cauza nefiind clară momentan, potrivit pompierilor eleni. Un oficial al poliției a anunțat că migranții au fost duși într-o locație sigură, mai multe persoane fiind văzute părăsind tabăra cu bagaje.

UPDATE Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut joi Uniunii Europene să plaseze criza migrației în centrul preocupărilor sale după incendiul din lagărul de migranți Moria din Grecia, potrivit AFP.

"Europa trebuie să treacă de la cuvinte de solidaritate la o politică de acte de solidaritate. Trebuie să punem criza migrației în centrul discuțiilor noastre și să fim mult mai concreți", a declarat el la un summit al liderilor de stat și de guvern al țărilor din sudul Europei pe insula franceză Corsica.