Matteo Salvini, liderul partidului italian Liga Nordului, a fost atacat miercuri în Toscana de către o tânără de culoare care i-a tras masca de protecție de pe față rupt și rozariul purtat la gât, a anunțat presa locală citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Salvini, al cărui partid este vehement împotriva imigrației, a fost agresat de o femeie originară din Congo, polițiștii intervenind pentru a reține tânăra.

Poliția din Pontassieve, Toscana, unde Salvini se afla în campanie electorală pentru alegerile regionale din 20-21 septembrie, a anunțat că gestul femeii nu a fost premeditat, potrivit agenției Ansa.

Aceasta se întorcea de la muncă și a ajuns întâmplător în mijlocul unui grup de susținători ai politicianului, profitând de ocazie pentru a-l aborda, potrivit aceleiași surse care afirmă de asemenea că tânăra se afla într-o „stare psihică alterată”.

„Toată lumea poate avea idei politice, religioase, legate de fotbal, dar violență, nu”, a declarat Salvini citat de Ansa.

Liderul Ligii Nordului se afla în Toscana pentru a face campanie formațiunii sale, regiunea din centrul Italiei fiind considerată de decenii ca fiind un simbol al stângii însă ultimele sondaje arată o creștere a popularității partidului lui Salvini în zonă.

Citește și: