Papa Francisc a fost văzut miercuri pentru prima dată purtând o mască de protecție în public, suveranul pontif dând-o însă rapid jos înainte de a coborî din mașină pentru a întâmpina mulțimea de credincioși devotați, relatează AFP și ABC News.

Papa Francisc cu mascaFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Papa Francisc și-a dat jos masca după ce mașina sa a oprit în curtea San Damaso a Palatului Apostolic, locul în care săptămâna trecută a reluat audiențele săptămânale cu publicul după aproape șase luni de izolare din cauza pandemiei de COVID-19.

Deși în piață au fost așezate scaune cu respectarea distanțării fizice, mulțimea de credincioși s-a apropiat de gard în timp ce papa se apropia de ea, o parte din cei prezenți în curte înlăturându-și măștile pentru a-l striga.

Suveranul pontif în vârstă de 83 de ani care și-a pierdut o parte a unuia din plămâni din cauza unei boli când era tânăr a încercat să păstreze distanța și a îndemnat credincioșii să rămâne pe scaune pentru a evita contagierea.

Un ajutor i-a stropit dezinfectant în palme după ce Francisc i-a salutat pe cei strânși în curte, aceasta fiind prima ocazie în care suveranul pontif este văzut folosind o mască de protecție și dezinfectant în public.

Papa Francisc a deplâns „interesele partizane” din unele țări și criticat grupurile care urmăresc să țină pentru ele un potențial vaccin împotriva coronavirusului sau se folosesc de pandemie în propriile interese economice sau politice.

„Coronavirusul ne arată că adevăratul bine al fiecărei persoane este binele comun și viceversa, binele comun este binele fiecărei persoane”, a declarat suveranul pontif, adăugând că „sănătatea, pe lângă că ține de binele individual, este și o nevoie publică. O societate sănătoasă este una care are grijă de sănătatea tuturor”.

Citește și: