Guvernul Statelor Unite ale Americii a prevăzut cecuri în valoare de 1.200 de dolari fiecare pentru milioane de americani, gândite drept ajutor pe timpul pandemiei de coronavirus. Din cauza unor greșeli informaționale, mai mult de 100 de cecuri au ajuns la cetățeni austrieci de la care, din fericire, au fost răscumpărate, potrivit Die Welt, citat de Rador.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Cecurile semnate de președintele american Donald Trump pentru a combate consecințele economice ale crizei provocate de pandemia de coronavirus au aterizat la mai mulți austrieci. Potrivit companiei de radio și televiziune ORF, peste 100 de astfel de cecuri în valoare de 1.200 de dolari fiecare (aproximativ 1.000 de euro) au fost încasate de către bănci. Printre beneficiarii de drept se numără și un pensionar din Linz care a lucrat cândva, pentru o scurtă perioadă de timp, în SUA. La început el a crezut că este vorba despre o glumă proastă, dar banca a verificat autenticitatea cecului și puțin mai târziu avea banii în cont.

Motivul „binecuvântării în numerar” ar putea fi o confuzie de date făcută de către autoritățile americane, având în vedere că guvernul SUA a trimis multe cecuri destinate să contribuie la depășirea perioadei de criză generată de pandemia de coronavirus.

Cetățenii americani cu un salariu anual de până la 75.000 de dolari au primit cecuri de 1.200 de dolari, iar cuplurile în care ambii parteneri sunt salariați, având un venit anual de până la 150.000 de dolari, au primit în total cecuri de 2.400 de dolari. Au fost realizate, de asemenea în mod eronat, plăți către mai mult de un milion de persoane decedate. Se pare că, înainte de a trimite ajutoarele, departamentul finanțelor și autoritățile fiscale nu și-au corelat datele cu rapoartele persoanelor decedate întocmite de autoritatea de securitate socială.

În cazul pensionarului din Linz o mare parte din bani vor putea reveni în SUA, pentru că austriacul a anunțat că, atunci când restricțiile de călătorie se vor reduce, va pleca în cele din urmă din nou în vacanță acolo.