​​Un șef al Cosa Nostra, mafia siciliană, aflat într-o închisoare de maximă securitate, s-a bătut cu 7 gardieni care îi verificau camera, iar unuia i-a mușcat degetul mic și l-a înghițit, relatează ziarul Roma Il Messaggero.

Raiduri anti-mafia in ItaliaFoto: Agerpres

Giuseppe Fanara, în vârstă de 60 de ani, ispășea o condamnare pe viață în închisoarea romană din Rebibbia, sub regimul dur prevăzut pentru mafie în articolul „41 bis” din regulamentele administrației penitenciare italiene, citează AFP.

Potrivit informațiilor de la Messaggero, deținutul a atacat în iunie anul trecut șapte polițiști ai închisorii care au venit să-i verifice celula.

În timpul unei bătăi, chiar pe podeaua celulei sale, a lovit cu pumnul un ofițer în față și apoi i-a mușcat puternic degetul mic al mâinii drepte. Degetul nu a fost găsit, ceea ce a determinat un procuror din Roma să concluzioneze că deținutul îl mâncase, adaugă ziarul.

În urma acestui act, deținutul s-ar fi aruncat asupra celorlalți șase colegi ai agentului. „Vă voi tăia gâtul ca la porci”, le-a strigat bărbatul care a fost apoi transferat la închisoarea de înaltă securitate din Sassari, Sardinia.

Giuseppe Fanara a fost condamnat la închisoare pe viață în timpul unui proces din 2009, ca urmare a unei campanii împotriva mafiei în 2006 în regiunea Agrigento, Sicilia.

Procesul, care a condus la trei condamnări pe viață și la o condamnare de 18 ani, a survenit ca urmare a uciderii a doi frați care s-au revoltat împotriva cererilor Cosa Nostra, precum și uciderea a trei bărbați în urma unor conflicte între clanurile mafiote la sfârșitul anilor '90.