Un bărbat de 27 de ani a fost arestat după seria de atacuri cu cuțit care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Birmingham, în urma căruia un bărbat a fost ucis și alte două persoane au fost grav rănite, a anunțat luni poliția britanică, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am arestat un bărbat suspectat de crimă și șapte tentative de crimă în seria de atacuri cu cuțitul din Birmingham", a scris pe Twitter poliția din West Midlands.

Victimele par a fi fost vizate aleatoriu, potrivit poliției.

Un tânăr de 23 de ani a decedat după ce a fost înjunghiat, în timp cu un alt bărbat și o femeie, în vârstă de 19 și 32 de ani, au fost grav răniți și sunt mai departe internați la spital în stare critică. Alte cinci persoane, cu vârste între 23 și 33 de ani, au fost de asemenea rănite.

Atacurile au avut loc între orele 00,30 și 02,20, în mai multe locuri din oraș.

Poliția a difuzat duminică seara imagini de pe camerele de supraveghere și a primit "numeroase răspunsuri".

"Una dintre aceste piste a dus în cartierul Selly Oak unde un bărbat a fost arestat în această dimineață", a precizat poliția.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, nimic nu permite la acest stadiu reținerea ipotezei unui atac "terorist" sau a unei reglări de conturi între bande criminale, a afirmat duminică un ofițer de poliție, Steve Graham.