O poșetă Saint Laurent din piele de aligator, în valoare de 19.000 de dolari, a fost distrusă de vameșii australieni pentru că persoana care a achiziționat-o nu a avut toate licențele de import cerute de legea din Australia, relatează Mediafax citând postul CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

The Australian Border Force (ABF) a confiscat geanta, cumpărată online de la un butic din Franța, înttr-un depozit de marfă din Perth, Australia de Vest, în ianuarie.

Cumpărătorul cheltuise 26.313 dolari australieni pe geantă.

Produsele din piele de aligator sunt permise în țară, dar accesul acestora este controlat în temeiul Convenției privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție (CITES).

Deși cumpărătorul a obținut o licență de export din Europa, ea nu deținea un permis de import CITES pentru Australia, a declarat Departamentul pentru Agricultură, Apă și Mediu într-un comunicat.

Drept urmare, a spus departamentul, geanta a fost confiscată, fără ca alte măsuri să mai fie luate împotriva cumpărătorului.

Vorbind despre incident, ministrul mediului Sussan Ley i-a avertizat pe importatori că trebuie să aibă permisele corecte pentru a aduce anumite produse în țară.

„Cu toții trebuie să fim conștienți de ceea ce achiziționăm online, deoarece restricționarea comerțului cu produse de origine animală este crucială pentru supraviețuirea pe termen lung a speciilor pe cale de dispariție”, a spus Ley, adăugând că Australia monitorizează îndeaproape ceea ce intră și iese din țară.

Jason Wood, ministrul adjunct pentru Vamă, Siguranță Comunitară și Afaceri Multiculturale, a declarat că țara are grijă de articolele importate ilegal, inclusiv „accesorii de modă, bibelouri, blănuri, animale împăiate și fildeș”.

O piele de lup canadian se numără printre obiectele confiscate recent de ofițerii ABF din Perth.

În Australia, infracțiunile comerciale cu animale sălbatice pot fi pedepsite cu până la 10 ani de închisoare și cu o amendă de 222.000 de dolari australieni.