Preşedintele american Donald Trump a cerut concedierea unei jurnaliste a postului de televiziune conservator Fox News, care a confirmat parţial afirmaţiile sale considerate „denigratoare” la adresa americanilor morţi în război şi relatate iniţial de revista The Atlantic, scrie Agerpres.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Jennifer Griffin ar trebui concediată pentru acest tip de relatare. Nici măcar nu ne-a sunat pentru o reacţie. Fox News nu mai e ce-a fost”, a scris vineri seară pe Twitter preşedintele american, referindu-se la jurnalista Jennifer Griffin a postului Fox News, specializată pe subiecte de securitate naţională.

În tweet-ul său, Trump a insistat că Griffin nu a confirmat „cea mai nerușinată” parte din materialul din revista The Atlantic. „Totul dezminţit de mulţi martori”, a mai scris preşedintele american.

Griffin a căutat să confirme articolul din The Atlantic, care relata că Donald Trump i-ar fi numit pe militarii americani morţi în timpul Primului Război Mondial drept „cretini” şi „losers” (literal „învinşi, perdanţi”, termen care are şi alte conotaţii negative - n. red.).

Jurnalista de la Fox News a declarat că, potrivit unui înalt responsabil al administraţiei Trump, preşedintele american ar fi spus, apropo de războiul din Vietnam: „A fost un război tâmpit. Oricine s-a dus acolo a fost un cretin”.

Pe de altă parte, Griffin citează doi foşti înalţi responsabili ai administraţiei Trump care confirmă că preşedintele republican nu a vrut să se deplaseze cu maşina la un cimitir din apropiere de Paris pentru a aduce un omagiu militarilor americani morţi în război.