Poliţia australiană a anunţat că a arestat sâmbătă la Melbourne zeci de manifestanţi care au defilat în mai multe oraşe din ţară împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea coronavirusului.

Proteste in Australia impotriva restrictiilor CovidFoto: Captura YouTube

Ignorând avertismentele oficiale şi normele de sănătate publică, câteva sute de persoane s-au adunat pentru o manifestaţie ilegală la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, relatează Agerpres citând AFP. Adunarea a fost promovată pe reţelele sociale în cadrul grupurilor care sunt adepte ale teoriilor conspiraţiei pe tema coronavirusului şi care cer încetarea măsurilor de izolare.

Poliţia a mobilizat importante forţe de ordine pentru această manifestaţie, a arestat 17 persoane şi a aplicat 160 de amenzi pentru încălcarea normelor sanitare.

Mai mulţi manifestanţi au declarat pentru AFP că protestează împotriva guvernului şi a modului în care a fost gestionată criza sanitară, susţinând totodată că pandemia care a ucis peste 865.000 de oameni în întreaga lume a fost exagerată.

Proteste au avut loc în întreaga Australie, iar 14 persoane au fost arestate la Sydney şi Byron Bay.

De la începutul pandemiei, în Australia - ţară cu 25 de milioane de locuitori - s-au înregistrat 26.200 de îmbolnăviri şi 748 de decese.