Echipele de salvare din Beirut caută printre dărâmăturile unei clădiri după ce o serie de informații care spun că o persoană ar putea fi încă în viață - la aproape o lună de la puternica explozie care a devastat capitala Libanului, relatează BBC.

Beirut dupa explozieFoto: JOSEPH EID / AFP / Profimedia

UPDATE În același timp, 4 containere cu 4,3 tone de nitrat de amoniu au fost găsite joi chiar în apropierea intrării în portul din Beirut.

Echipamentul special cu senzori a fost adus în zona Mar Mikhael după informații neconfirmate că a fost detectată ”o bătaie de inimă”.

Peste 200 de oameni au murit când 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitate într-un depozit din port au explodat.

Aproximativ 300.000 de oameni au rămas fără case.

Depozitarea neconformă a materialului exploziv în depozit a stârnit furia oamenilor. Guvernul libanez și-a dat demisia la scurt timp pentru a liniști protestele, care au dus la confruntări între manifestanți și polițiști.

Mulțimea s-a adunat în apropierea clădirii prăbușite unde echipa de salvare din Chile caută sub dărâmături.

Știrile locale au spus că aceștia ar avea informații cu privire la posibilitatea ca cineva să fie încă în viață sub dărâmături datorită câinilor de salvare și a unui scanner.

O femeie a spus pentru BBC că salvatorii au trecut pe lângă ruine noaptea trecută, iar câinele ar fi indicat că există semne de viață.

Salvatorii s-au întors dimineață cu echipament pentru a săpa printre ruine. Din când în când se face apel la oameni pentru a face liniște astfel încât echipa de salvare să asculte cu atenție, a relatat Orla Guerin de la fața locului pentru BBC.

Unul dintre oamenii care așteaptă deznodământul situației ține un steag libanez în mâini. A spus că atunci când a auzit știrile nu a putut rămâne acasă.

Salvatorii din Chile au ajuns în Liban pe 1 septembrie. Potrivit unei surse locale, ei au un echipament care poate detecta respirația la o adâncime de 15 metri.

Încă nu există nicio confirmare că există un supraviețuitor sub ruine, dar unii încă mai speră.

Corespondentul Al Jazeera, Zeina Khodr, a scris pe Twitter ”echipele de căutare spun că au detectat un corp și ceea ce ar putea fi o persoană cu ritm cardiac sub dărâmături”.