Preşedinţii Rusiei şi Republicii Belarus, Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko, se vor întâlni la Moscova pe la jumătatea lunii septembrie, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, scrie Rador citând agenția Tass.

Putin si LukasenkoFoto: kremlin.ru

„Data exactă este în curs de stabilire, însă cei doi preşedinţi au convenit, ieri, ca întâlnirea să aibă loc în următoarele săptămâni”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Duminică, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat că Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko au avut o nouă convorbire telefonică, în timpul căreia au convenit să se întâlnească în capitala rusă. Aceasta a fost a şasea convorbire telefonică între liderii rus şi belarus din ultime vreme.

Miniştrii de externe ai Rusiei şi Belarus se întâlnesc miercuri la Moscova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunţat la rândul său luni că, la 2 septembrie (miercuri - n.r.), la Moscova, sunt planificate convorbiri între miniştrii de externe ai Rusiei şi Republicii Belarus, Serghei Lavrov şi Vladimir Makei.

„La 2 septembrie, la Moscova, urmează să aibă loc convorbiri între şefii diplomaţiilor din Rusia şi Republica Belarus” - a anunţat Zaharova, potrivit agenției Tass.

Tass amintește că Moscova a declarat, în repetate rânduri, că poporul din Belarus este capabil să soluţioneze de unul singur situaţia creată în republică şi a îndemnat ţările occidentale să nu impună propriul mod de rezolvare a problemei.