Fostul șef al Cancelariei de la Casa Albă, John Kelly, a afirmat că să refuzi cererile președintelui american Donald Trump „e ca și cum ai săruta o drujbă”, potrivit unei noi cărți scrise de corespondentul New York Times, Michael Schmidt, câștigător al premiului Pulitzer relatează Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul cărții „Donald Trump versus Statele Unite: În interiorul luptei de a opri un președinte”, care urmează să apară marți, o descrie drept povestea președintelui american și a „oficialilor din guvernul său care au încercat să îl oprească.

Analogia cu drujba a fost relatată într-un articol Axios cu privire la carte potrivit căruia „Kelly a afirmat că să trebuiască să îi spui nu lui Trump e ca și cum ai săruta o drujbă”.

„Kelly le-a spus altora că Trump a vrut să se comporte ca un lider autoritar și a trebuit ținut în frâu și informat în mod repetat cu privire la ceea ce poate și ceea ce nu poate să facă în legal”, afirmă cartea, potrivit Axios.

„Pe lângă problemele de legalitate, Kelly le-a relatat altora că una din cele mai mari dificultăți cu care s-a confruntat în relația cu Trump a fost să îl oprească să iasă din NATO - o măsură cu care Trump a amenințat în mod repetat dar pe care nu a pus-o niciodată în practică, mutarea reprezentând o ruptură seismică în sistemul de alianțe american și un cadou extraordinar pentru Putin”, potrivit cărții.

Kelly, un fost general al Pușcașilor Marini, a fost secretarul departamentului de securitate internă înainte de a deveni șeful Cancelariei de la Casa Albă, poziție pe care a ocupat-o între iulie 2017 și ianuarie 2019. Plecarea sa a venit după publicarea mai multor informații potrivit cărora acesta și președintele american nu mai vorbesc.

Deocamdată nici Casa Alba nici Kelly nu au oferit comentarii despre cartea care se bazează pe „documente secrete ale FBI-ului și Casei Albe și surse confidențiale din interiorul agențiilor federale de securitate și din Aripa de Vest (n.r. locația din Casa Albă unde își are biroul președintele SUA)”, potrivit rezumatului cărții.

Citește și: