Armata israeliană a anunţat duminică dimineaţa că a ripostat din nou, după lansarea unor baloane explozive din Gaza către Israel, iar forţele armate israeliene au lovit obiective ale Hamas, transmite dpa, citată de Agerpres.

Steag IsraelFoto: Flickr/ Ted Eytan

Baloanele lansate pe tot parcursul zilei de sâmbătă au provocat incendii pe terenuri din sudul Israelului. "Ca reacţie, tancurile noastre tocmai au lovit posturi militare ale Hamas din Gaza", arată un mesaj difuzat de armata israeliană pe Twitter.

După o perioadă de calm, legată şi de epidemia de coronavirus, palestinienii şi-au intensificat din nou luna aceasta atacurile transfrontaliere din Gaza, inclusiv prin metoda denumită de Israel "terorism cu baloane". Acestea provoacă incendii pe terenuri agricole.

Israelul a reacţionat şi prin sistarea livrărilor de combustibili către Gaza şi a închis punctele de trecere a frontierei. Ca urmare, s-a închis singura centrală electrică din teritoriul palestinian controlat de Hamas. De asemenea, israelienii au restrâns zona de pescuit din Mediterana unde permite accesul vaselor din Gaza.