Opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care rămâne într-o comă indusă medical după ceea ce aliații săi suspectează a fi o otrăvire, nu se mai confruntă cu nicio amenințare gravă la viața sa, iar starea sa de sănătate se îmbunătățește, a spus vineri purtătoarea sa de cuvânt, relatează Reuters.

Aleksei NavalnîiFoto: Wikipedia

Navalnîi, 44 de ani, a fost transportat sâmbătă pe cale aeriană în Germania, după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor de la Tomsk la Moscova. Acesta este într-un spital din Berlin, în comă indusă.

De asemenea, și spitalul Charite, unde este internat, a spus vineri că starea sa de sănătate este stabilă, deși este în continuare gravă.

”Pacientul se află în continuare la terapie intensivă în comă indusă și este ventilat mecanic”, a spus spitalul Charite.

În același timp, Germania a anunțat că ar fi pregătită să impună sancțiuni împotriva Rusiei dacă va concluziona că agențiile de stat ruse au fost în spatele otrăvirii criticului lui Vladimir Putin, a spus ministrul de Externe, Heiko Maas.

Citește și:

Navalnîi, pus sub pază în Germania, prezintă ”urme de otrăvire” / UE cere Moscovei ”o anchetă transparentă și independentă” în cazul opozantului rus