NYT: ”Am făcut exact ce trebuia”, afirmă gloriosul nostru conducător / Și atunci, de ce Statele Unite dețin 4% din populația lumii și au 22% din decesele datorate coronavirusului?

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 27 august 2020, 22:57 Actualitate | Internaţional


Donald Trump cu masca
Foto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images
Eram îngrijorat din cauza coronavirusului, dar stăm bine! Am urmărit Convenția Națională Republicană și rezultă că, în timp ce toată lumea se arată neputincioasă în fața pandemiei, steaua noastră călăuzitoare, președintele Trump, s-a grăbit și a salvat milioane de vieți. Wow!

“Încă de la început, democrații, presa și Organizația Mondială a Sănătății au înțeles greșit situația“, după cum reiese dintr-un film de propagandă prezentat la convenție. Din fericire, “un lider a luat măsuri decisive și a salvat vieți – președintele Donald Trump“.

“Am făcut exact ce trebuia“, a spus Trump în discursul său de luni. “Am salvat milioane“. El a trecut mai apoi pe nesimțite de la iluzia potrivit căreia virusul “va trece“, după cum a tot spus de vreo 31 de ori, la iluzia potrivit căreia el a reușit deja să-l îndepărteze.

După ce am relatat despre culte ale personalității din China, Irak și Coreea de Nord, mă simt bine pregătit să vorbesc despre convenția republicană. Dar această manipulare grotescă merită o ripostă, întrucât ea îi dezonorează și îi elimină pe cei 180.000 de americani al căror deces a fost confirmat ca datorându-se COVID-19.

“Administrația Trump se face vinovată de singurul eșec grav în materie de sănătate publică din ultima sută de ani“, mi-a spus Peter J. Hotez, expert în medicină globală și decan al Colegiului de Medicină Baylor.

Devi Sridhar, o americană care este profesor specializat în probleme globale de sănătate publică la Universitatea din Edinburgh, în Scoția, spunea că a fost ‘uluitor‘ să urmărești de la distanță discursul lui Trump. Ea a spus că, în Scoția, copii se întorc acum din nou la școală din cauză că guvernul de acolo este hotărât să distrugă virusul.

“Cel mai mare obstacol din calea unei riposte eficiente la COVID-19 este președintele Trump“, mi-a spus dna Sridhar. “Există o cale de ieșire din această criză, dar asta cere să ai o mână forte, să dai dovadă de transparență și să îi lași pe cercetători să gestioneze riposta“.

În America, asta e problema. Trump a luptat împotriva științei, iar virusul a câștigat – așa că populația a avut de pierdut.

(Ostilitatea manifestată față de expertiza științifică este evidentă și prin poziția obtuză a Convenției Naționale Republicane față de schimbarea climei, în pofida faptului că statul California este în flăcări, iar un uragan trântește la pământ Texasul și Louisiana).

Experții în materie de sănătate au ajuns la concluzia că, uneori, liderii locali și cetățenii au greșit, că și norocul contează și că există încă și alți factori întâmplători ‘pe care noi nu îi înțelegem întrutotul, astfel încât o mare răspundere cade pe umerii acelui ‘unic lider‘.

În fiecare zi, în Statele Unite sunt confirmate aproximativ 40.000 de cazuri, iar alți americani încă mai mor din cauza virusului la fiecare 90 de secunde. O prognoză a Universității din Washington estimează că, până la 1 decembrie, vor muri aproximativ 310.000 de oameni – o cifră mai mare decât cea a americanilor căzuți în luptă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Așadar, trebuie să dai dovadă de o adevărată îndrăzneală ca să interpretezi această cifră ca pe un omagiu adus calităților de lider ale lui Trump.

La început, Trump a minimalizat coronavirusul asemănându-l cu o gripă, s-a lăudat că fenomenul se află sub ‘control total’ și a susținut ce el va dispărea ‘ca prin minune’. El a impus unele restricții de călătorie spre China (cu foarte multe excepții), ceea a fost de un oarecare folos, dar a bramburit testele, nu a asigurat echipamentul de protecție necesar și a transmis mesaje confuze.

Președintele s-a opus purtării măștilor și a apelat la niște leacuri miraculoase – unele dintre ele, periculoase, precum injectarea unor dezinfectanți menajeri. Și-a încurajat adepții ‘să elibereze‘ statele aflate în izolare, iar administrația a exercitat presiuni asupra Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDCP) să-și revizuiască normele de testare, astfel încât persoanele asimptomatice să fie excluse. El a spus că urmărește ‘o scădere a numărului de teste ‘ astfel încât să fie testați pozitiv mai puțini oameni, ca și când ai încerca să reduci numărul deceselor datorate cancerului prin eliminarea radiografiilor.

Trump încă nu dispune de o strategie în materie de Covid-19 după cum nu dispune nici de o platformă electorală pentru campania din 2020.

Statele Unite nu înregistrează cel mai mare număr de decese la nivel mondial pe cap de locuitor, așa cum cred cei care îl critică pe Trump; numărul deceselor la 1 milion de locuitori a fost mai mare în Belgia, Peru, Spania, Marea Britanie, Italia, Suedia, Chile și Brazilia.

Totuși, deși alte țări au făcut mari greșeli – mai ales la început – ele au învățat din aceste greșeli. La început, China s-a îngrijit mai mult să limiteze avertismentele legate de virus decât să încerce să-l elimine. Italia a tot amânat izolarea. La început, Marea Britanie nu a luat pericolul în serios.

Și totuși, acele țări au fost capabile să se autocorecteze și să reducă infecțiile, deși imperfect și cu riscul revenirii lor.

Controlul pandemiei nu implică o singură metodă, ci o serie întreagă de alte mijloace care dau măsura unei bune guvernări. Nu este surprinzător faptul că Germania – condusă de Angela Merkel, un înțelept om de știință – s-a descurcat bine în mod deosebit, rata deceselor reprezentând acum 1,48% din cele înregistrate în SUA.

Dacă Trump ar fi gestionat pandemia la fel de bine ca Merkel, aproximativ 143.000 de americani ar fi putut fi salvați.

Gândiți-vă la viețile acelor oameni atunci când îl vedeți pe Trump încercând să rescrie istoria în această săptămână. Adevărul insicutabil este următorul: Statele Unite dețin 4% din populația lumii și 22% din decesele confirmate la nivel mondial ca fiind provocate de coronavirus.

New York Times (preluare Rador)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4867 vizualizari

 • +5 (19 voturi)    
  Sigur? (Joi, 27 august 2020, 23:16)

  boggg [utilizator]

  De parcă ar putea ști cineva numărul real al deceselor din China, Rusia, India etc.
  • +3 (15 voturi)    
   Greu cu matematica (Vineri, 28 august 2020, 2:15)

   Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui boggg

   Daca in China n-au fost 3000 de decese, poate ca au fost 6000, sau poate 9000. Dar cu siguranta nu au fost 300.000. Dar na, manipulatorii incearca sa te prosteasca mereu, cum ca in USA e mereu totul bine iar in China e mereu totul rau.
   • 0 (4 voturi)    
    Nu-i vorba doar de matematică. (Vineri, 28 august 2020, 8:51)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

    În China este uşor să impui nişte restricţii dure,încât să limitezi infectarea.Încearcă să faci în SUA,ce sa făcut în China şi pe urmă să vorbeşti.Din păcate,virusul nu se combate cu părerea ta,sau a mea,aşa că să lăsăm specialiştii să rezolve.China,cu toate restricţiile dure,a reuşit să dea COVID la toată lumea.Singura acuzaţie pe care i-o aduc Chinei,este că nu a spus şi cerut ajutor,că poate se reuşea limitarea răspândirii.
    • +1 (1 vot)    
     Parerea mea (Duminică, 30 august 2020, 4:26)

     Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

     China a facut izolare extrema. A fost bine, a fost rau? Judecand din prisma rezultatelor, cred ca a fost mai bine decat in orice alta tara a lumii. Judecand din prisma metodelor, fiecare cu parerea lui. Cert este ca izolarea extrema nu a cuprins decat o foarte mica parte a tarii (chiar daca in valorare absoluta este oricum mare). Restul tarii, probabil ca a trebuit sa respecte cu strictete niste reguli.

     Acum eu lansez o intrebare: voi cum ati vrea sa fie in tara in care traiti? Si ofer doua posibilitati de raspuns. Prima: Ati vrea sa riscati sa intrati in izolare extrema cu probabilitate de 1%, dar apoi in doua luni sa nu mai prea existe virusul la voi in tara? A doua posibilitate de raspuns: Ati vrea sa aveti carantina usoara sau deloc, dar sa riscati 1-2% sa luati virusul (cam atat e rata infectarii in SUA pana acum, dar continua sa creasca), cu toate consecintele care urmeaza: mortalitate 4% (cam atat e in SUA acum), risc de sechele in caz de vindecare etc)

     Vreau sa fiu clar: nu intreb daca v-ar placea sa traiti in China sau in SUA. Intreb cu ati vrea sa fie in tara in care deja traiti. Eu, personal, as alege a doua varianta.

     Acum sa mai adaug ceva: Toti acuza China ca a infectat lumea cu acest virus. Dar, teoretic, virusul putea sa apara in oricare tara de pe Pamant. (poate ati uitat de virusul HIV, care a generat si el o pandemie, o isterie, si ne-a schimbat total modul de viata, ei bine HIV nu vine din China, dar nimeni nu a acuzat tara sau continentul de origine ca ar fi infectat tot globul). Revenind, sa prfesupunem ca acest COVID ar fi aparut in SUA, nu in China. Cum ar fi evoluat lucrurile? Eu cred ca at fi trecut si in acest caz saptamani bune inainte ca medicii sa isi dea seama ca se afla in fata unei noi boli, cared ca ar fi trecut oricum saptamani bune inainte ca virusul sa fie izilat, iar in tot acest timp, virusul ar fi fost deja raspandit nu doar in toate colturile SUA, dar probabil ca in multe alte tari ale lumii.
 • -1 (25 voturi)    
  Așa... (Joi, 27 august 2020, 23:16)

  Nyk1 [utilizator]

  ...și dacă ar fi fost Hillary prezidentă, ar fi stat altfel lucrurile oare? Răspunsul cred că îl știm cu toții.
  • 0 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 august 2020, 5:12)

   [anonim] i-a raspuns lui Nyk1

   • -1 (3 voturi)    
    Tu de cine asculţi când faci un tratament? (Vineri, 28 august 2020, 8:55)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

    De doctor,ori de cineva care vinde la tarabă?Din câte ştiu,Trump nu este doctor,aşa că.dacă te tratezi după spusele lui Putin suferi consecinţele şi prostul eşti tu.
 • 0 (18 voturi)    
  poate... (Joi, 27 august 2020, 23:27)

  Capac1947 [anonim]

  e singura tara din lume unde se fac foarte multe teste si se raporteaza tot?
 • +2 (26 voturi)    
  NYT - analize eșuate (Joi, 27 august 2020, 23:50)

  spirache [utilizator]

  22% pt ca SUA este o tara mare, dezvoltată, cu multe aeroporturi, cu multe afaceri, cu mult tranzit, cu mult interes, cu multe drepturi ale omului, libertății de mișcare, mobilitate, cu multe manifestații aglomerate de BLM etc. Este o analiză stupida a NYT, dar are publicul sau țintă. Cu cat tara are un indice de mobilitate mai ridicat, aeroporturi, nu este izolata si preamărește până in nori drepturile omului, nr de infectați va fi mai mare. Când țara este condusă cu mâna de fier, drepturile omului nu există ca noțiune ( Turkmenistan, Kazahstan, Filipine, China etc) infecțiile sunt mai puțin răspândite. Așadar, nu poţi fi şi cu dracul în buzunar şi cu sufletul în rai.
  • +1 (5 voturi)    
   spirache... (Vineri, 28 august 2020, 6:28)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   Matale stii ca io tiu mult la Republicani dar ca...

   Adevarat graiesti matale ca este vanzoleala mare in USA, ca sunt mobili, agili, ca unii ca BLM se inghesuie dar masca pe toti ne ajuta sa trecem peste...

   Nu fu nici la ei masca sau masti suficiente si de aceea unii, mai slabuti de inger, nu au inteles corect recomandarile CDC adica ca mastile sunt bune dar ca nu sunt suficiente si atunci ar trebui oarecum sa economiseasca si sa foloseasca doar acolo unde trebe, cat trebe,,

   Dar ca maretul lor conducator sa recomande Dettol nu fu un alt caz international - si treaba este serioasa si nu tine de NYT

   Regrete eterne dar dansul se va duce, odata si odata, si atunci vom putea vorbi deschis despre al lor maret conducator si pretenii lui de gasca care unii rand pe rand se dusera la racoare dar este adevarat ca unii cum au intrat au si iesit caci al lor maret conducator...

   America este mare si rabdatoare, talentata, unii ii zic jandarm international dar eu zic ca bine face ca mai arunca un ochii si la altii in curte si are mare rabdare cu totii americanii si non-americanii si de aceea iubesc eu tara ceea
 • 0 (16 voturi)    
  Si asta in cel mai laudat siatem de sanatate (Joi, 27 august 2020, 23:53)

  galeo [utilizator]

  Cei mai multi morti in chipyrile cel mai mare si tare sistem de sanatate
 • -1 (27 voturi)    
  Articol propagandistic... (Vineri, 28 august 2020, 0:11)

  filosoful.roman [utilizator]

  In care Trump e invinuit de cate in luna si in stele. Comunistii care l-au scris uita cateva aspecte esentiale

  In primul rand faptul ca Trump nu putea sa previna aceste decese, orice ar fi facut (a compara SUA cu Germania e ca si cum ai compara mere cu pere, vorbim de populatii diferite, genetica diferita etc.).

  In al doilea rand, pt americani libertatea e sfanta. Nu poti impune in SUA masurile din China, pt ca ar iesi milioane de oameni in strada cu armele in mana sa isi apere drepturile. Covidul paleste in fata drepturilor fundamentale ale omului: dreptul la libertate, cel de a munci, cel la educatie etc.

  Cei care considera ca aceste libertati merita sacrificate pe altarul Covidului sunt niste mici tirani, oameni cu suflet mic si cu minte asemenea, care nu merita sa traiasca intr-o democratie.
  • 0 (8 voturi)    
   Yep (Vineri, 28 august 2020, 1:16)

   AliB [utilizator] i-a raspuns lui filosoful.roman

   Libertatile nu merita sacrificate. Numai oamenii.

   Se nasc altii.
  • +7 (13 voturi)    
   cu arma in mina (Vineri, 28 august 2020, 1:43)

   Filbert [utilizator] i-a raspuns lui filosoful.roman

   Aia apara cu arma in mina sfinta libertate de a fi idioti si mindri de asta. Ca romanii, de altfel. Altfel nu era ales un tromp si nici un dragnea...
  • +1 (1 vot)    
   Trump e foarte vinovat (Duminică, 30 august 2020, 4:35)

   Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui filosoful.roman

   Trump a gresit enorm de mult. Eu nu zic ca e vina lui ca s-a raspandit virusul in SUA, dar sunt sigur ca daca el ar fi reactionat intr-un mod mai inteligent, sau macar de bun simt, multe vieti ar fi sost salvate. Iata pe ca ma bazez: Trump nu ar fi trebuit sa spuna niciodata ca virusul e ca o gripa; trebuia sa lase expertii sa se exprime in aceasta privinta. Trump nu trebuia sa spuna niciodata ca virusul va trece la primavara si nici ca mastile nu ajuta. Dimpotriva, daca ar fi spus ca virusul e foarte grav (chiar mai grav decat e de fapt), multa lume s-ar fi speriat, ar fi avut o igiena mai buna si ar fi evitat anumite activitati de risc nenecesare. Trump ar fi trebuit sa spuna ca purtatul mastii ajuta si ar fi trebuit sa dea exemplu personal. Multa lume l-ar fi urmat, iar raspandirea virusului ar fi fost mai mica si mai lenta. In cel mai rau caz, Trump ar fi trebuit sa taca din gura, sa lase cuvantul expertilior sanitari si sa urmeze si el indicatiile acestora.

   Astea sunt primele lucruri care imi vin in minte, dar daca m-as mai gandi putin, as putea sa mai gasesc multe alte greseli pe lare Trump le-a facut...
 • +1 (11 voturi)    
  Articol "normal", de campanie electorala (Vineri, 28 august 2020, 2:20)

  animatron [utilizator]

  Presa din USA nu mai este de cativa ani "obiectiva" sau "independenta", marile ziare si posturi tv sunt aliniate politic si fac propaganda fie pentru Partidul Democrat fie pt cel Republican.

  Aici va explica universitatea Harvard care presa e de stanga si care de dreapta:

  https://cyber.harvard.edu/publications/2017/08/mediacloud

  Aici aveti faimoasa (printre progresisti) "Media Bias/fact check" care va spune clar ca CNN e de stanga si ca New York Times e de centru-stanga:

  https://mediabiasfactcheck.com/left/

  Orice stire care are ca sursa NYTimes, CNN e una care involuntar (sau voluntar ca asa vrea ziaristul/redactorul care traduce/publica stirea) e deformata de propaganda stangista.

  Exista public-tinta pt aceste ziare/posturi tv, fiecare se adreseaza unor militanti, activisti, simpatizanti, publicul neinregimentat politic nu baga in seama o astfel de propaganda.

  In Romania, Antena3 de ex. face stiri pt publicul care voteaza masiv PSD, e un post unde poti fi sigur ca dnii Iohannis, Orban sau Basescu vor fi injurati si acuzati de orice nenorocire de pe lume.

  Publicul NY Times nu vrea sa auda ceva pozitiv despre guvernul american sau despre presedintele Trump, vrea sa fie hranit zilnic cu ceva negativ despre republicani, iar ziarul isi intretine publicul-tinta cu articole ca cel tradus mai sus.

  Mai multi redactori si-au dat demisia de la NY Times acuzand cenzura si presiunea impotriva libertatii de exprimare, li s-a spus ca pur si simplu nu au voie sa scrie ceva pozitiv despre Trump sau republicani !

  Sistemul US de protectie sanitara nu functioneaza ca in Europa, e unul federal diferit de cel al "landurilor" germane (care nu sunt "state" ca in USA).

  Trump nu poate ordona nimic pentru Covid19, totul depinde de guvernatori si primari, ei sunt direct responsabili (inclusiv juridic).

  Stanga din US agita virusul chinez pt ca e speriata de dinamica sondajelor (favorabila lui Trump, la 44% medie nationala si in marja de eroare in "swing-states").
  • -3 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 august 2020, 5:24)

   [anonim] i-a raspuns lui animatron

  • -3 (5 voturi)    
   da, dar nici (Vineri, 28 august 2020, 6:45)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   tu, maretul conducator, ca un taran, sa te bagi in treburile statelor vezi Garda Nationala...

   pe de alta parte ai structuri care sunt menite sa asigure protectia sanitara si de aceea ai facut un task force format din specialisti si ai avut briefing zilnic sau aproape zilnic o vreme.

   cele mai bune si clare recomandari le-am citit pe site-ul CDC - clar organizate, pe subiecte diverse, deci se poate si inca bine sa lucrezi la nivel federal.

   colaborarea dintre privat si stat a mers pana la un punct si unde nu a mers si-au pus intrebari si sunt pe cale sa imbunatateasca raspunsul - ceea ce este iarasi excelent.

   dar cate gafe a facut dansul, maretul, in ceea ce priveste virusul - unde a avut dreptate, a avut, dar unde a luat brazda la arat zic ca mai bine tacea ca aveea sanse sa devina filozof - parea ca este intr-iun talk show dar a uitat cine era, pacat, mare pacat

   si sa tragi la gioale la dansa prea sensibila justitie deja de aici ma apuca dracii si ma revolt deschis in fata maretului conducator...

   Astept cu nesfarist interes oarece investigatie dupa ce dansul nu o sa mai fie ceea ce este acum...

   niciodata un clan nu a condus America ca acum...

   Putea sa faca la fel familia Bush dar nu a facut acest lucru - exista o decenta care a fost sarita acum si asta s-a vazut inca de la inceput...

   dar pentru toate exista un inceput si un sfarsit - ne mai auzim si dupe 4 Nov. 2020 - sa vezi atunci circ
 • +3 (5 voturi)    
  Știu realitatea... (Vineri, 28 august 2020, 3:43)

  Observatory [utilizator]

  trăiesc de foarte mulți ani și cred ca NU este imparțial decizia de a prezenta cetățeanului roman , adevarul din aceasta țara , SUA , numai prin prisma CNN ului și NYT !
  Dovedește acesta decizie de a “înșela “ cititorul roman cu informații nu chiar adevărate .
  Este binecunoscut adevarul : CNN și NYT sunt 100% de partea stânga a politicii americane ( Partidul democrat ) , echivalent tot 100% cu PSD ul românesc .
  Discutam aprig aici pe HN , despre : progres, adevăr , minciuna șamd , exact cea ce promova regimul lui Ceashka ...
  Deci,in concluzie , pentru a elucida aceasta “enigma” acest site este: pro socialist ?
  Poate , political corect? In pas cu moda europeană ?
  Se pare , după numărul de articole și conținutul lor, pe departe nu sunteți de dreapta,
  Visam la obiectivitate corecta , undeva care sa spună adevarul și sa lase cititorului de rând sa extragă Adevarul !
 • -1 (5 voturi)    
  un virus politizat excesiv. (Vineri, 28 august 2020, 5:48)

  strungarul [utilizator]

  Mor oamenii din multe alte cauze iar aceste statistici nu se publica cu intensitatea cu care se rostesc zilnic statisticile legate de covid.
 • 0 (8 voturi)    
  Cine spunea că (Vineri, 28 august 2020, 6:18)

  Upstanding [utilizator]

  In USA nu este un partid cu adevărat comunist!?
  Uite ca P Democrat a ajuns la limita extreme stângi, iar aparatul propagandistic format din CNN, NYT & friends este turat la maxim!
  Revoluția bolșevică e pe cale sa se reinventeze!
  Limba chineza e de mult foarte răspândită in universitatile americane, urmează ca limba rusă sa devină obligatorie, iar Materialismul Dialectic disciplina servită direct începând din maternități!
  Mai lipsește Florin Călinescu ca sa recite poeme glorioase!
 • +2 (4 voturi)    
  cifrele te pot insela (Vineri, 28 august 2020, 7:47)

  mongolul [utilizator]

  In primul rind, virusul ataca colo unde sunt aglomeratii urbane mari; cum SUA au numeroase aglomeratii urbane... (vedeti si India, Brazilia); Siberia sta destul de bine la capitolul imbolnaviri/ decese. Dupa cifre, ar fi cea mai eficienta zona, nu?
  In al doilea rind, Trump a fost silit de imprejurari sa lase initiativa masurilor anti-Covid, la latitudinea autoritatilor locale. Daca lua masuri la nivel federal, era acuzat de autoritarism. In masura in care guvernatorii si primarii nu si-au facut treaba, sau au facut-o prost, de ce este acuzat Trump? Vedeti legislatia din SUA.Nu uitati ca la inceput, China a inchis toata regiunea Wuhan. Dar in China au zburat cetateni americani din toate zonele SUA. Ceea ce a dus la insamintarea unui areal extrem de larg.
  Nu in ultimul rind, SUA au un numar impresionant de obezi si oameni cu probleme de sanatate, tinuti pe linie de sistemul medical. (Foarte eficient.) Ori acestia sunt victimele preferate ale virusului. Mortalitatea ridicata, arata starea de sanatate de dinainte de ~. Desigur, se imbolnavesc si tineri, sanatosi etc. Dar mortalitatea este foarte ridicata la cei cu probleme. (Virsta, diabet, obezitate morbida, boli de inima etc.)
  Nu sunt fan Trump. (Doar al Melaniei...)Dar lasati partizanatul politic, atunci cand analizati fenomene de acest tip. Nu ajuta nimanui. Poate doar demagogilor de profesie, in campanii electorale. Cam ciudat virusul asta, aparut exact in an electoral. Si reaparut in toata lumea, dupa ce se obtinusera succese initiale, in potolirea lui. (Va amintiti ce se spunea? Nu rezista la caldura, va dispare cand vine vara... blablabla) De altfel, Trump sustine eforturile pentru un vaccin. Si a incercat sa mentina economia pe linie de plutire. La ce-ti foloseste viata unor bonavi cronici, daca toata tara e aruncata in criza si oamenii nu vor avea ce sa manince? De unde produse, daca toti stau? (Le exporta China?) Cu ce bani isi vor cumpara mincare, daca nu vor munci si nu vor avea venituri? Vreti comunism?
 • +2 (6 voturi)    
  Un lucru remarcabil pe care l-a adus Trumpsy (Vineri, 28 august 2020, 8:23)

  Susufler0 [utilizator]

  Americii, a aratat fata adevarata a presei ! :)))))))
 • 0 (4 voturi)    
  NYT (Vineri, 28 august 2020, 8:52)

  atc [utilizator]

  Poate ca raspunsul ar putea fi o intrebare: se cunosc multe puscarii cu cazuri de Covid 19? Ca in Coreea de Nord si Turkmenistan nu prea s-au semnalat..
 • 0 (4 voturi)    
  Tupeu (Vineri, 28 august 2020, 9:47)

  buxy [utilizator]

  Iti trebuie mult tupeu ca sa sustii intr-un discurs ca daca era altul presedinte ar fi fost mai mulți morti de covid. Tupeu nemarginit.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by