Liderii rebeliunii militare din Mali au anunțat că fostul președinte Ibrahim Boubacar Keita a fost eliberat din detenție, potrivit unui oficial al juntei militare citat de Reuters.

lovitura militara in Mali (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

Un grup de ofițeri militari care s-au denumit Comitetul Național pentru Salvarea Națiunii controlează țara din vestul Africii din 18 august când rebelii l-au reținut pe Keita sub amenințarea armelor și l-au forțat să demisioneze. Eliberarea lui Keita a fost una din cerințele partenerilor internaționali ai țării printre care și Franța.

Keita „a fost eliberat dimineața aceasta și s-a întors la locuința sa”, a declarat un purtător de cuvânt al juntei, fără a oferi detalii suplimentare despre starea fostului președinte, locația sa neputând fi imediat confirmată.

Reședința sa din capitala Bamako părea părăsită înspre mijlocul zilei, forțele de securitate obișnuite fiind absente, potrivit unui localnic.

Liderii juntei militare afirmă că s-au revoltat deoarece țara se scufunda în haos și nesiguranță, atribuind aceste lucruri pe seama guvernării slabe. Aceștia au promis să supervizeze organizarea unor alegeri într-o perioadă de timp „rezonabilă”.

Citește și: