Uraganul Laura ar putea deveni cea mai puternică furtună care lovește coasta statului american Louisiana, lucru ce urmează să se întâmple în primele ore ale zilei de joi, cu - potrivit meteorologilor - ”valuri de furtună mortale”, transmite Reuters.

Uraganul LauraFoto: AFP / AFP / Profimedia

(La momentul publicării acestui articol este ora 01.00 noaptea în Louisiana)

Miercuri, la ora 21.00, Laura se afla la 145 kilometri de Port Arthur, cu rafale de vânt de 240 km/h, a transmis Centrul Național pentru Uragane.

Potrivit meteorologilor, uraganul ar putea lovi până la peste 300 de kilometri în interiorul uscatului.

Port Arthur este chiar în calea uraganului, localitatea fiind aproape un oraș-fantomă miercuri după-amiază, fiind deschise doar câteva benzinării și un magazin de băuturi alcoolice. ”Oamenii au nevoie de vodcă”, a spus casierița Janaka Balasooriya, care a precizat că va sta acasă în timpul furtunii.

Meteorologii apreciază că Laura va atinge uscatul lângă granița statelor Lousiana și Texas, o zonă deosebit de vulnerabilă la valul de apă înalt de 6 metri ce va lovi până la 65 de kilometri în interiorul uscatului, potrivit prognozei.

”Este una dintre cele mai puternice furtuni ce va lovi aceste segmente de coastă. Suntem îngrijorați că valul de apă adus de furtună va lovi departe pe uscat. Nu prea are ce să oprească apa”, a spus David Roth, meteorolog la Serviciul Național de specialitate din SUA.