Kyle Rittenhouse, în vârstă de 17 ani, a fost acuzat de omor de gradul întâi după împușcarea a doi bărbați care nu au fost încă identificați, a raportat The Daily Dot, care a obținut un document public de la grefierul instanțelor din Lake County, Illinois.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a fost arestat "arestat și reținut" de poliție în Antiohia, la aproximativ 30 de kilometri de locul în care locuiește.

Rittenhouse a folosit în atac o pușcă semiautomata.

Crimele au avut loc marți seara în a treia noapte de proteste violente civile în urma împușcării lui Jacob Blake.

Președintele american Donald Trump a anunțat, miercuri, trimiterea de forțe ale poliției și ale Gărzii Naționale împotriva „jefuirii” în Kenosha, Wisconsin, unde doi bărbați au murit în proteste care solicită justiție pentru Jacob Blake.

"Nu vom tolera jafurile, incendiile, violența și nelegiuirea pe străzile americane", a declarat președintele pe Twitter, la trei zile după ce afro-americanul în vârstă de 29 de ani a fost împușcat de mai multe ori în spate de forțele de poliție.

Donald Trump a spus că guvernatorul democratic al statului Wisconsin, Tony Evers, a acceptat trimiterea, miercuri, a unor întăriri federale către Kenosha, un oraș de 170.000 de locuitori situat pe malul lacului Michigan, între Milwaukee și Chicago, și teatrull protestelor violente din ultimele trei nopți.

„Voi trimite poliția federală și Garda Națională în Kenosha pentru a restabili LEGEA și ORDINEA!”, a insistat președinte american.