Învestit oficial luni de Partidul Republican drept candidat la alegerile prezidențiale, Donald Trump, care va candida pentru un al doilea mandat pe 3 noiembrie, speră să inverseze tendința din sondaje care îl dau în avantaj pe Joe Biden, relatează AFP.

Donald Trump cu mascaFoto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images

Adunați la Charlotte, Carolina de Nord, în prima zi a convenției republicane, cei peste 300 de delegați republicani reprezentând cele 50 de state americane l-au nominalizat pe fostul om de afaceri drept candidat.

Unul câte unul, reprezentanți din cele 50 de state americane, începând alfabetic cu Alabama, și-au anunțat sprijinul pentru președinte.

La câteva minute după nominalizare Trump a ajuns la Charlotte.

Într-un mesaj trimis pe Twitter de la bordul Air Force One, chiriașul Casei Albe s-a arătat indignat că CNN și MSNBC nu difuzează în direct acest vot, stat cu stat. „Fake News!” A spus el. "Iată împotriva cui trebuie să lupte Partidul Republican", a adăugat el.

Mai devreme, dimineața, vicepreședintele Mike Pence a fost, de asemenea, numit de partidul său drept candidat la vicepreședinție.

"America are nevoie de încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă", a spus el într-un scurt discurs.

"Am auzit săptămâna trecută că democrația este în joc", a spus el, referindu-se la o expresie folosită de mai multe ori de către democrați la convenția lor. "Dar știm cu toții că economia este în joc, legea și ordinea sunt în joc", a adăugat el.

La această convenție republicană vor vorbi mai mulți membri ai familiei sale.

În afară de soția lui, Melania, copii săi adulți, Donald Jr, Eric, Tiffany, Ivanka, vor ține câte un discurs pe scenă.

Șeful statului american o victorie surpriză, ca în 2016.

Pentru a realiza acest lucru, el mizează pe o convenție „foarte optimistă și veselă”, potrivit echipei sale de campanie.

Obiectivul este, de asemenea, să-și apere bilanțul, într-un moment în care este acuzat că a gestionat prost pandemia de Covid-19.