O înregistrare video îl prezintă pe președintele belarus Alexandr Lukașenko venind duminică, cu vestă antiglonț și cu o pușcă de asalt Kalașnikov în mână, la reședința sa din Minsk, situată nu departe de locul unde manifestează opoziția, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile, publicate pe Telegram de președinția belarusă, îl prezintă pe Lukașenko, 65 de ani, coborând din elicopterul care a aterizat pe terenul reședinței oficiale, Palatul Independenței.

Această reședință este situată la circa doi kilometri de locul unde partizanii opoziției s-au mobilizat din nou masiv.

"Președintele poartă o vestă antiglonț și ține în mâini o armă automată", precizează mesajul care însoțește imaginile. Potrivit imaginilor, Lukașenko pare să aibă în mână o armă cu pat rabatabil, dar fără încărcător.

Duminică, circa 100.000 de oameni au protestat în Minsk împotriva președintelui Lukașenko, o mobilizare asemănătoare cu cea din 16 august.

La putere de 26 de ani, Lukașenko a promis în această săptămână că va "rezolva problema" mișcării de contestare care ar fi rodul, potrivit acestuia, al unui complot occidental și a plasat în stare de alertă armata, acuzând NATO că organizează manevre la granițele Belarusului.