MTI: Orbán: Maghiarii sunt campionii supravieţuirii pe scena istoriei europene

de I.B.     HotNews.ro
Sâmbătă, 22 august 2020, 0:01 Actualitate | Internaţional


Viktor Orban
Foto: Flickr
La o sută de ani după pierderea războiului şi Dictatul de la Trianon "suntem campionii supravieţuirii pe scena istoriei europene"; nicio naţiune din lume nu ar fi rezistat unei asemenea perioade de 100 de ani - a spus prim-ministrul Viktor Orbán, joi, cu ocazia inaugurării Sitului comemorativ al Solidarităţii din Budapesta. În discursul rostit la Situl comemorativ al Solidarităţii din piaţa Kossuth din Budapesta, prim-ministrul a subliniat: bilanţul făcut la centenarul Dictatului de la Trianon ne îndeamnă să declarăm că am încheiat perioada celor “100 de ani de singurătate maghiară după Trianon”, potrivit MTI şi Rador.

După destrămarea Cehoslovaciei, Iugoslaviei şi Uniunii Sovietice, Ungaria a devenit ţara cu cea mai mare populaţie şi cu cea mai mare economie din Bazinul Carpatic, iar din această poziţie rezultă anumite obligaţii pe care trebuie să ni le asumăm - a afirmat premierul. Domnia sa a accentuat: nu putem să nu ţinem cont de învăţăturile ultimilor 100 de ani. Prin urmare au fost proclamate legile politicii naţionale a acestei noi epoci şi a fost declarat interesul şi intenţia de a participa în organizarea Europei Centrale pe baza suveranităţii, libertăţii şi a intereselor comune - a spus Viktor Orbán.

Prim-ministrul a afirmat: cu ocazia sărbătorii de la 20 august, trebuie să ne reamintim că “statul care oferă casă, pământ şi o patrie unui popor este o stare mai mult excepţională, decât naturală în viaţa popoarelor”. Un popor care îşi doreşte să aibă o patrie şi să-şi organizeze viaţa conform legilor şi datinilor proprii, aşa cum este şi poporul maghiar, trebuie să lupte în fiecare clipă pentru suveranitate şi libertate - a opinat prim-ministrul.

Referindu-se la începuturile statului ungar, Orbán a spus: “ce vremuri, ce măreţie, ce glorie şi ce performanţă fără egal!” Trebuie să ne reamintim, câtă vigoare, fermitate şi vrednicie, cât sânge, câte jertfe şi câtă vitejie ne-au trebuit ca acum să putem fi aici, a formulat premierul, adăugând: slăvit să fie Ştefan, primul rege al maghiarilor! Premierul s-a adresat ofiţerilor care au depus jurământul cu această ocazie solemnă, spunând: astăzi sunt puţini care ştiu, ce rol important trebuie să-şi asume “în făurirea viitorului Ungariei, care tocmai şi-a recâştigat respectul de sine, tocmai s-a eliberat din cătuşele celor o sută de ani de după Trianon, tocmai a regăsit gustul şi calea măreţiei sale de odinioară, şi tocmai s-a descotorosit de hainele mizerabile ale pesimismului şi umilinţei”.

Orbán a precizat: ofiţerii sunt garanţii adevărului, conform căruia viaţa este o datorie şi de aceasta depinde viitorul Ungariei, contrar fenomenelor caracteristice prezentului. Prim-ministrul a afirmat: acest adevăr simplu va însufleţi creşterea economică pe care o putem observa în prezent şi va trasa direcţia de urmat pentru generaţiile viitoare. Individualismul a împânzit viaţa peste tot în Europa, însă cel care îşi propune ca scop îndeplinirea obligaţiilor, nu se va rătăci niciodată - a adăugat premierul.

Orbán a apreciat că ofiţerii care tocmai îşi încep cariera, întrupează idolul soldatului maghiar care îşi îndeplineşte datoria cu armă şi, dacă trebuie, chiar cu preţul vieţii. Cu cât sunt mai puţini care îşi îndeplinesc datoria, cu atât mai mult trebuie să o facă alţii; aceasta este misiunea ofiţerilor Armatei ungare - a subliniat domnia sa. Viktor Orbán a menţionat, referindu-se la situl comemorativ inaugurat, că acesta “priveşte spre mândria naţiunii, clădirea Parlamentului”, completând cu demnitate panorama pieţei Kossuth, piaţa centrală a naţiunii.

Prim-ministrul a evidenţiat: obligaţiile asumate cu ocazia centenarului Dictatului de la Trianon au fost îndeplinite. Am declarat acest an centenar Anul solidarităţii naţionale, am organizat comemorările, “cu toate că pericolul epidemiei ne-a împiedicat să ne adunăm cu toţii”. Învăţăturile acestor o sută de ani, cele ale pierderii ţării au fost asumate de oamenii de ştiinţă maghiari, de reprezentanţii vieţii culturale, de comunităţile maghiare - a precizat prim-ministrul.

În opinia sa, după aceşti o sută de ani, trebuie să răspândim vestea că “Ungaria nu numai că a supravieţuit, ci şi-a ridicat din nou stindardele, şi-a recăpătat respectul pentru sine şi stă în poarta unor vremuri ilustre, cu toate şansele de a ieşi victorioasă”. Ungaria este o patrie care oferă siguranţă şi îi aşteaptă pe toţi cei care vor să se întoarcă în ţară şi să participe la construcţia ei.

După o sută de ani am înţeles că maghiarii nu îşi mai pot permite niciodată luxul de fi slabi - a formulat Viktor Orbán. Prim-ministrul a enunţat cele şapte legi ale politicii naţionale a Ungariei secolului 21: ţara va exista până când vor fi oameni care o iubesc; fiecare copil maghiar este un nou post de veghe; dreptatea contează prea puţin fără forţă; avuţia noastră este doar cea pe care o putem apăra; toate meciurile se termină doar în momentul victoriei; doar ţara are frontiere, nu şi naţiunea; niciun maghiar nu este singur pe această lume.

Viktor Orbán a apreciat că, în timp ce maghiarii îşi sărbătoresc solidaritatea naţională, "patria noastră în sens mai larg, Europa, tocmai a devenit o corabie împotmolită, a cărei poziţie în politica şi economia mondială - câştigată de-a lungul secolelor - se clatină". S-a terminat cu supremaţia evidentă a popoarelor, a spiritului şi tehnologiei europene - a adăugat prim-ministrul. Orbán a adresat întrebarea: vor reuşi conducătorii Europei să reînnoiască politica şi economia acestui continent, vor înţelege şi vor accepta popoarele Europei tot ce decurge din această reînnoire pentru viaţa lor, şi vor regăsi calea muncii grele, a economiei raţionale şi a cârmuirii responsabile a vieţii? În opinia lui Viktor Orbán, Europa de Vest a renunţat la forţele portante care au susţinut măreţia sa şi succesele ei milenare, a abandonat profunzimile spirituale ale vieţii, fericirea oferită de căsătorie şi de urmaşi, precum şi energiile sufleteşti ale culturilor naţionale – altfel spus, a renunţat la Europa creştinătăţii.

“În locul acesteia, face experimente cu un cosmos fără Dumnezeu, cu îmbrăcarea familiilor în culorile curcubeului, cu migraţia şi cu societăţile deschise”. În acest timp, popoarele Europei Centrale repun în drepturi vechile instincte de supravieţuire, forţa eliberatoare a creştinismului, cinstea lucrului bine făcut, demnitatea naţională, datoriile faţă de copii şi faţă de părinţi, de aceea “noi ne vom apăra frontierele, iar ţara o vom lăsa moştenire copiilor noştri, şi nu migranţilor” - a precizat premierul.

Prim-ministrul consideră că Vestul şi-a pierdut puterea atractivă “în ochii noştri”, în timp ce Europa Centrală nu este o lume ispititoare pentru vestici. Orbán a afirmat: Europa trebuie să păşească pe calea viitorului fără ca o parte a continentului să impună celeilalte părti concepţia proprie despre lume şi viaţă; aceasta este alfa şi omega unităţii europene de astăzi. Vorbind despre situl comemorativ inaugurat cu această ocazie, Viktor Orbán a spus: monumentul reprezintă un apel, ba chiar mai mult, o încurajare adresată popoarelor Europei Centrale, care doresc să-şi trăiască viaţa într-o lume creştină reînnoită – un îndemn pentru ca ele să descopere calea colaborării, forma care garantează pe de o parte independenţa naţională, alianţa acestor popoare, iar pe de altă parte contribuie la unitatea Europei.

Prim-ministrul a explicat: pentru aceasta trebuie să înţelegem că Europa Centrală trebuie organizată de proprii ei locuitori. Dacă viaţa Europei Centrale va fi organizată de străini, aceasta va duce la dezbinare, la duşmănie şi la o situaţie de subordonare, în timp ce beneficiile resurselor şi ale muncii noastre, câştigurile rezultate din performanţele noastre spirituale de nivel mondial vor fi recoltate de alţii, care îşi vor mări puterea prin acest profit - a continuat explicaţia.

Prim-ministrul a subliniat: “nici nu mai putem regăsi în decursul secolelor, când a mai existat o asemenea şansă extraordinară pentru popoarele Europei Centrale, ca ele să se poată organiza în mod inteligent, având exemplul Poloniei, şi să-şi determine propria soartă, de la Marea Baltică până în Balcani”. Potrivit prim-ministrului, situl comemorativ simbolizează faptul că suntem cu toţii moştenitori ai performanţei de răsunet mondial al maghiarilor, moştenitorii a tot ceea ce strămoşii noştri au construit în Bazinul Carpatic, a tot ceea ce au reuşit să ofere omenirii în domeniul culturii, ştiinţei, economiei şi sportului.

Această moştenire aparţine tuturor maghiarilor, indiferent unde trăiesc pe această lume, “să fim mândri de ea, s-o păstrăm şi să contribuim la ea cu partea noastră” - a adăugat domnia sa. Premierul a remarcat: trebuie să ne exprimăm din toată inima gratitudinea şi maxima recunoştinţă comunităţilor naţionale care au fost rupte din trupul Ungariei pentru stăruinţa lor, pentru ataşamentul lor faţă de naţiunea maghiară şi de pământul natal.

Inaugurarea sitului comemorativ era prevăzută în data de 4 iunie, Ziua solidarităţii naţionale, însă evenimentul a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5568 vizualizari

 • +25 (35 voturi)    
  un idiot (Sâmbătă, 22 august 2020, 0:47)

  mache [utilizator]

  ... ca multi politruci propagandisti care (se fac ca) nu stiu istorie...

  Fapt, nu prostii inventate de niste pseudo politicieni: Ungaria era 0 incepand cu 1950 daca pe hartiuta lui Churchill scria >70% URSS
  • -5 (7 voturi)    
   Adevărul doare! (Duminică, 23 august 2020, 0:26)

   Etele [utilizator] i-a raspuns lui mache

   Orbán are dreptate în tot ce zice, dar nu spune tot adevărul ca să nu deranjeze naţiunile vecine! Maghiarii n-au putut fi învinşi complet niciodată, nici după 1150 de ani de războaie şi atacuri directe şi indirecte împotriva naţiunii ungarilor!
 • +23 (35 voturi)    
  Bazinul Carpatic cica... (Sâmbătă, 22 august 2020, 1:07)

  sfarleaza [utilizator]

  In afara de discursul copy/paste luat de la Horty frustratul asta bate seaua sa priceapa iapa cum ca Ungaria are pretentii in bazinul Carpatic, adica Austria Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia, Romania si Ucraina. Hai sictir fascist de rahat!
 • +22 (34 voturi)    
  Numai ca (Sâmbătă, 22 august 2020, 2:09)

  Kepler [utilizator]

  Bazinul Carpatic defineste Romania si nu Ungaria.
  Conform Wikipedia, jumatate din muntii Carpati sint in Romania:
  Czech Republic (3%), Slovakia (17%), Poland (10%), Hungary (4%),Ukraine (10%),Serbia (5%), Romania (50%).
  • +17 (21 voturi)    
   Sunt si ungurii pe undeva... (Sâmbătă, 22 august 2020, 5:15)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

   ..pe la buza Carpatilor.
  • +17 (21 voturi)    
   Si oricum economia Ungariei (Sâmbătă, 22 august 2020, 6:19)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

   e sensibil mai mica decat a Cehiei, Poloniei si chiar a Romaniei.
  • -2 (4 voturi)    
   Nu ai înţeles nimic! (Duminică, 23 august 2020, 0:37)

   Etele [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

   Ca să înţelegi esenţa unui text, mai întâi trebuie să ştii să citeşti bine! A spus clar că naţiunea maghiară e încă cea mai numeroasă naţiune în Bazinul Carpatic, nu a vorbit despre ţări! După toate statisticile oficiale maghiarii sunt peste 12 milioane în tot Bazinul Carpatic, iar românii doar în jur de 5 milioane, după care urmează slovacii în jur de 4 milioane!
   • +2 (4 voturi)    
    Deci in stilul clasic comunist (Duminică, 23 august 2020, 12:32)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Etele

    Nu conteaza ce-a spus, conteaza cine interpreteaza. Asa ca idee, toti cei care traiesc in Moldova si Muntenia nu sunt tot in bazinul carpatic ?
    • -1 (3 voturi)    
     Aici nu e nimic de interpretat! (Duminică, 23 august 2020, 16:35)

     Etele [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Cine a învăţat geografie la şcoală, ar trebui să ştie că Bazinul Carpatic în est e până în Arcul Carpatic, la vest de Carpaţi şi nu înafară la est şi sud! Deci, Moldova şi Muntenia-Oltenia nu au fost şi nu vor fi niciodată consideraţi geografic parte din Bazinul Carpatic!
     Bazinul Carpatic se întinde în vest până la Bazinul Vienei, iar în nord e până în munţii Tatra, şi în sud e până la râurile Drava şi Sava.
     Ce nu ştiu mulţi români că înainte pe vremea Regatului Maghiar toată regiunea asta geografică se numea Panonia, şi nu doar regiunea la vest de Dunăre ca pe vremea romanilor!
     Să vedem ce scrie wikipedia în română despre asta:
     "Bazinul Panonic (sau Bazinul Carpatic, ori Depresiunea Panonică) este un mare bazin de sedimentare situat în estul Europei Centrale precum și pe o mică porțiune din Europa de Est, fiind un subsistem al sistemului Alpino-Carpato-Hiamalyan. În sistemul său intră un număr de subbazine separate tectonic de supraînălțarea unor blocuri bazale, dar legate printr-o pătură groasă de sedimente neogene și cuaternare. Inconstant, bazinele terțiare ale Vienei și Transilvaniei sunt considerate părți ale ansamblului panonic."

     https://ro.wikipedia.org/wiki/Bazinul_Panonic
     • +1 (1 vot)    
      Asta e Geologie (Luni, 24 august 2020, 7:40)

      Kepler [utilizator] i-a raspuns lui Etele

      nu Geografie. Poate ca daca se folosea Depresiunea Panonica mai era cum mai era, pt ca Ungaria e de fapt o pusta monotona.

      Bazinul Carpatic definit geografic si hidrologic este in cea mai mare parte in Romania, nicidecum in Ungaria, iar Romania ar trebui sa transmita un protest in legatura cu acest discurs in mod clar tendentios.
     • +1 (1 vot)    
      Ce aberatie (Luni, 24 august 2020, 17:07)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Etele

      Deci tu faci politica , nu geografie.
 • +26 (30 voturi)    
  ungurii se plang ca niste muieri... (Sâmbătă, 22 august 2020, 6:49)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... acum 100 de ani a trebuit sa dati inapoi tot ce ati praduit in sute de ani.
  si stati linistiti, ca n-ati fost asa incercati de soarta, nu va comparati nici macar cu polonezii.
 • +19 (27 voturi)    
  dacă nu erau Habsburgii (Sâmbătă, 22 august 2020, 9:06)

  Mariicaialbastri [utilizator]

  nu-i scoteau ungurii singuri pe turci din Buda nici într-o mie de ani. Fără geniul militar al lui Eugeniu de Savoia (poate ”Vati” Radetzky a fost ultimul general competent al imperiului) Ungaria era și acum pașalîc iar Croația, Slovacia, Ardealul, Banatul și Voivodina cine știe cum ar fi evoluat. Dacă după catastrofa de la Mohacs ungurii ar fi reușit cumva să remonteze și să-și creeze propriul destin ca națiune, nu ar fi existat nici Trianon-ul de care se plâng atît. Or singura lor încercare reală de a-și lua soarta în propriile mâini a fost la 1848 dar generația lui Kossuth nu s-a dovedit la înălțime sau a avut prea mult ghinion. În rest, s-au complăcut în dubla monarhie și au împărtășit soarta acesteia.
  Asta e când istoria ți-o fac alții!
  P.S. A se citi romanul lui Joseph Roth - Marșul lui Radetzky și a se vedea filmul Colonelul Redl a lui Istvan Szabo.
  • +6 (10 voturi)    
   1848 (Sâmbătă, 22 august 2020, 12:39)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

   De retinut ca in 1848 ungurii s-au apucat sa faca "revolutie maghiara" in Ardeal...Cam asa au incercat "sa-si ia soarta in propriile maini"...Si, bineinteles ca au primit ce meritau si cautau...
 • -16 (30 voturi)    
  Ungaria (Sâmbătă, 22 august 2020, 9:11)

  atc [utilizator]

  Poate invata si politicienii nostri adevarati ( cati or mai exista, nu propagandistii) ce inseamna un discurs adresat intregii natiuni ( si nu unui anume partid de suflet) si care, enuntand niste principii, indeamna la uniune in jurul acestora si nu la ura si dezbinare.
 • -1 (15 voturi)    
  dar (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:05)

  codrean [utilizator]

  unde greseste Orban ? Redusa la teritoriul in care ungurii - 40% etnici maghiari intre granitele de la 1918 - erau majoritari (exceptand unele enclave precum Secuimea) Ungaria nu a fost amenintata in existenta ei. Marea performanta istorica a ungurilor e alta : singurul popor migrator care a format pe teritoriul Europei un stat care, iata, dainuie de peste un mileniu ! Si aici omagiul pe care Orban il face Sfantului Stefan, intemeietorul statului, este absolut justificat !
  • +9 (13 voturi)    
   stai asa (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:42)

   Capbreaz [utilizator] i-a raspuns lui codrean

   adica cum singurul popor migrator? De bulgari ai auzit? De franci ai auzit? De goti ai auzit? O sa zici ''da, da nu mai sunt nici franci, nici goti''. Sunt germani, francezi si alte natii. Iar fratii lor finlandezi au si ei statul lor, dupa ce au calarit si ei incoace din stepele asiatice. Ungurii de acum nu sunt chiar ungurii de acum 1000 de ani. Discursul asta parca e copia unuia de acum 100 de ani. Autorul aluia voia in schimb spatiu vital.
  • +9 (11 voturi)    
   aiurea (Sâmbătă, 22 august 2020, 12:46)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui codrean

   Codrene, pune mana pe carte ca bati campii... "Singurul sta" este...inca vre-o patru (astazi) : Serbia, Croatia, Cehia si Slovacia, toate intemeiate de slavii veniti de aiurea inaintea ungurilor....
 • +3 (9 voturi)    
  lauda (Sâmbătă, 22 august 2020, 13:35)

  anion [utilizator]

  ''Trebuie să ne reamintim, câtă vigoare, fermitate şi vrednicie, cât sânge, câte jertfe şi câtă vitejie ne-au trebuit ca acum să putem fi aici''
  Trebuie sa-i amintim cate crime, cat sange a curs la vecini ca acum sa constate ca nici usturoi n-a mancat.
 • +4 (12 voturi)    
  Numai un schizofrenic poate afirma ca (Sâmbătă, 22 august 2020, 13:46)

  2016 [utilizator]

  "upă destrămarea Cehoslovaciei, Iugoslaviei şi Uniunii Sovietice, Ungaria a devenit ţara cu cea mai mare populaţie şi cu cea mai mare economie din Bazinul Carpatic..."!
  Handicapatul nu stie ca Romania detine cam o trime din Bazinul Carpatic si are o populatie aproape dubla fata de Ungaria! Unde mai pui ca Ungaria detine niste dealuri din Carpati, cateva palme in nord-vestul tarii, cu o inaltime de circa 1000 metri.
  Trebuie sa fii dus rau cu pluta sa faci asemenea afirmatii! Politrucii din Ungaria folosesc orice prilej de a denigra sau ignora Romania, maghiarii obisnuiti sunt ok.
  Cand dacii cultivau vita de vie si grane acum 2000 de ani, copiii pomeniti de dictatorul orbit de furie, incepeau sa se nasca prin teritoriile actualei Mongolii.
  • 0 (6 voturi)    
   Adevărul va ieşi la lumină! (Duminică, 23 august 2020, 1:27)

   Etele [utilizator] i-a raspuns lui 2016

   Toate testele genetice ale maghiarilor şi secuilor de azi au arătat clar că provin de la primii europeni din neolitic în proporţie de peste 90%! Sunt sigur că dacă s-ar face o comparaţie între ADN-ul dacilor si cel al maghiarilor şi românilor, s-ar găsi mai multe asemănări între daci şi maghiari decât între daci şi români!
   Împăratul bizantin Leon al VI-lea Filozoful, a scis multe despre maghiari, îţi traduc doar câteva rânduri:
   „Un popor numeros, nobil şi liber. Nu duc lipsă în pompă şi abundenţă, în luptă se disting cu mare vitejie. Trag foarte bine cu arcul, nu numai cei simpli sunt înarmaţi până-n dinţi, dar şi conducătorii lor sunt echipaţi foarte bine, chiar şi cu caii lor au armuri, cu apărătoare şi curele groase…. …ei, sunt cu toţii Sciţi, fii sănătoşi ai naturii, sunt dârji, dar şi drepţi, chiar şi căpeteniile lor au fost aspru pedepsiţi, şi i-au alungat, dacă nu erau drepţi şi corecţi."
   Mitropolitul Eustathius al Tesalonicului a scris despre maghiari în secolul al XII-lea: „De la primii sciţi, care erau foarte credincioşi şi cinstiţi, după toate influenţele străine şi necurate prin care s-au distanţat urmaşii acestora… până la perioada
   în care au devenit cunoscuţi drept maghiari, în Panonia s-au stabilit definitiv. Aşadar, aşa cum separăm apa de foc, aşa s-au separat şi ei de păcate… s-au reîntors la străvechea lor moralitate nezdruncinată.”
   Desercius a scris despre maghiari: „ Numai cei străini nu ştiu că maghiarii ca urmaşi ai stiţilor, sunt un popor foarte talentat.”
   Coccius Sabechius a scris: “Nimeni nu poate avea dubii că hunii şi maghiarii au fost sciţi.”
   Problema e că despre români nu am găsit nimic până în secolul XIX, doar despre vlahi - valahi şi volochi, dar din păcate numai referiri foarte scurte!
   • +1 (1 vot)    
    Traducere din Wikipedia (Luni, 24 august 2020, 9:28)

    Kepler [utilizator] i-a raspuns lui Etele

    In 894, Leo VI, in razboi cu Simeon I (893–927), a apelat la unguri. Maghiarii, condusi de Árpád, au trecut Dunarea atacind Bulgaria. Simeon I a cerut ajutorul Pecenegilor, care i-au atacat pe unguri din spate. Ungurii s-au retras in Muntii Transilvaniei unde stateau de prin 850 sau 860, fugind din Levedia de Pecenegi, si fiind obligati sa intre in Atelkuzu (Etelköz). Tot in acea perioada, Arnulf, ducele de Carinthia, in razboi cu Svatopluk, printul Moraviei Mari (885-894), a cerut si el ajutorul ungurilor care l-au atacat pe Svatopluk si acesta a disparut in conflict (895). Maghiarii aveau trupele de avangarda si din spate formate din Kabarzi, si asa au invadat Pannonia alungati de pecenegi. Moravia a colapsat la scurt timp si ungurii au devenit stabili in zona (907).
    Prezenta unei aristocratii turcice la unguri ar putea explica protocolul bizantin prin care, in schimbul de ambasadori pe timpul lui Constantin Porphyrogenitus, conducatorii unguri erau numiti "Printii turcilor" (Princes of Turks).
 • -1 (7 voturi)    
  Şi nu spune tot adevărul! (Duminică, 23 august 2020, 0:41)

  Etele [utilizator]

  Orbán Viktor are dreptate, dar adevărul e dureros pentru cei care trăiesc în minciună de secole!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by