Comisia Europeană a cerut marți, Moscovei, să permită transferul rapid în Germania, pentru tratament, al liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, solicitând, de asemenea, și o anchetă privind presupusa otrăvire a acestuia, transmite Reuters.

Aleksei NavalnîiFoto: Wikipedia

”Ne așteptăm la o investigație rapidă, independentă și transparentă, iar dacă se confirmă, cei respinsabili trebuie să fie trași la răspundere”, a declarat o purtătorare de cuvânt a Comisiei într-o conferință de presă.

”Sperăm că autoritățile ruse își vor respecta promisiunile și vor permite ca domnul Navalnîi să fie transferat în siguranță și cu rapiditate în străinătate pentru a primi tratament medical, așa cum își dorește familia sa”, a adăugat sursa citată.

Un mesaj asemănător a fost transmis și de Bogdan Aurescu.

”Situația liderului opoziției ruse, Navalnîi, este profund îngrijorătoare. Trebuie luate toate măsurile pentru asigurarea celei mai bune îngrijiri medicale, potrivit dorinței familiei, și – de asemenea – pentru a se asigura o investigație imparțială în presupusa otrăvire”, a scris ministrul român de externe pe pagina sa de Twitter.