Steve Bannon, unul dintre arhitecții campaniei electorale care a dus la victoria lui Donald Trump, a fost arestat joi pe un iaht și a pledat nevinovat la acuzația de deturnare de fonduri prin intermediul unui site de colectare de bani care ar fi trebuit să fie folosiți pentru construcția "zidului" la granița dintre SUA și Mexic promis de președintele american, The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Judecătorul a spus că există o condiție pentru eliberarea pe cauțiune, și anume ca Steve Bannon să ”nu folosească avioane private sau iahturi și bărci private”.

Potrivit New York Times, fostul consilier arestat dimineață pe un iaht în valoare de 35 milioane de dolari deținut de către miliardarul chinez Guo Wengui.

Steve Bannon va fi eliberat în schimbul unei cauțiuni de 5 milioane de dolari, garantată de bunuri imobile sau cash în valoare de 1,75 milioane de dolari. Fostul consilier are termen până pe 3 septembrie pentru garanție.

Deturnările de fonduri ar fi început în decembrie 2018, potrivit anchetatorilor. În condițiile în care donatorii erau asigurați că toți banii vor fi folosiți pentru ridicarea zidului - devenit un simbol al înăspririi politicii privind migrația - Bannon și alți trei responsabili deturnau o parte din fonduri prin intermediul unei societăți non-profit și al unei firme-paravan, în special cu ajutorul unor facturi false.

Citește și:

UPDATE Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, reținut pentru deturnare de fonduri