Uniunea Europeană poate intermedia dialogul între Administraţia Aleksandr Lukaşenko şi opoziţie, inclusiv cu participarea Rusiei, a propus joi seară Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, potrivit Agerpres.

MacronFoto: Profimedia Images

"Un dialog între autorităţi, opoziţie şi societatea civilă este indispensabil. Noi dorim ca acest dialog să fie organizat de politicienii din Belarus. Dar Uniunea Europeană este pregătită să contribuie la acest dialog, dacă rolul nostru de mediere poate fi util şi este dorit de belaruşi, împreună cu alte instituţii, în principal Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), şi incluzând Rusia în dialog", a declarat Emmanuel Macron, după întrevederea pe care a avut-o joi cu Angela Merkel la reşedinţa prezidenţială de vacanţă de la Brégançon, situată în apropierea oraşului Marsilia.

"UE va continua să se mobilizeze alături de sutele de mii de belaruşi care protestează. Trebuie să existe un dialog între autorităţi, opoziţie şi soecietea civilă", a subliniat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Figaro.