Liderul nord-coreean Kim Jong-un a delegat mai multe responsabilități aghiotanților săi, printre care se numără și sora sa, Kim Yo-jong, scrie BBC citând serviciul de informații al Coreei de Sud.

Kim Yo-jong alaturi de dictatorul nord-coreeanFoto: Captura YouTube

Kim Jong-un încă își păstrează „autoritatea absolută” dar a delegat diferite domenii ale politicilor publice pentru a-și reduce nivelul de stres, potrivit agenției de informații sud-coreene, aceasta precizând că în prezent liderul de la Phenian „conduce problemele de stat majore”.

Informațiile au fost prezentate în cadrul unei informări cu ușile închise ținute în parlamentul sud-coreean în cursul zilei de joi.

„Kim Jong-un încă își păstrează autoritatea supremă dar o parte din aceasta a fost predată puțin cu puțin”, potrivit agenției de informații, aceasta notând de asemenea că sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, este „de facto” al doilea om în stat.

Yo-jong ar fi responsabilă de mai multe domenii printre care s-ar număra și relațiile externe cu Statele Unite și Coreea de Sud, potrivit ofițerilor de informații de la Seul. Aceștia subliniază însă că sora lui Kim nu a fost desemnată drept „succesor oficial”.

Decizia liderului suprem de a-și delega din sarcini a fost luată pentru „a-și ameliora stresul cauzat de conducerea țării și eluda responsabilitatea în cazul unor eșecuri”, susțin spionii sud-coreeni.

Însă trebuie amintit că serviciile de informații sud-coreene au mai furnizat informații care s-au dovedit inexacte iar unii analiști și-au exprimat scepticismul vizavi de raport.

Citește și: