Fostul președinte al SUA, Barack Obama, urmează să prezinte miercuri seară o serie de acuzații severe împotriva succesorului său, Donald Trump, care, potrivit acestuia, „niciodată” nu și-a luat rolul în serios, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am sperat, pentru binele țării noastre, că Donald Trump ar putea arăta dorința de a-și lua rolul în serios, că ar putea simți greutatea funcției”, ar trebui să declare Obama, potrivit unor extrase din discursul său ce urmează să fie difuzat în cadrul celei de a doua zile a Convenției democraților. „Dar nu a făcut-o niciodată”, a adăugat el.

"În această seară, vă rog să credeți în capacitatea lui Joe (Biden) și a Kamalei (Harris) de a ne scoate țara din aceste vremuri întunecate și de a o reconstrui mai bine", a adăugat el. "Pentru că asta este în joc astăzi: democrația noastră."

Potrivit unui jurnalist CNN, care a avut și acces, la fragmente ale discursului lui Obama, fostul președinte ar urma să spună că ”Trump nu a arătat vreun interes de a trata președinția mai mult decât ca pe un alt reality show”.

Foarte aşteptat este discursul candidatei democrate la funcţia de vice-preşedinte, senatoarea Kamala Harris, programat pentru seara de miercuri. Fost procuror, fiica unor imigranţi jamaicani şi indieni, Kamala Harris este primul candidat de culoare şi originar din sudul Asiei, care urmează să fie nominalizat de Convenţia Partidului Democrat pentru funcţia de vice-preşedinte al SUA.

Potrivit Reuters, senatoarea urmează să dezlănțuie toate abilitățile sale de procuror împotriva președintelui Donald Trump în discursul său la Convenția Națională Democrată.

Convenţia se va încheia joi cu un discurs al lui Joe Biden care, la aproape jumătate de secol de la prima sa alegere în Senat, va accepta oficial nominalizarea partidului său pentru a se confrunta cu Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA.