Președintele Statelor Unite a cerut miercuri boicotarea Goodyear Tire & Rubber Co, ca răspuns la o politică a companiei considerată ca fiind incorectă după ce a interzis angajaților săi să își exprime opinii politice la munca și să poarte șepci cu sloganul ”Make America Great Again” (MAGA), potrivit Reuters.

Dirijabil GoodyearFoto: Goodyear

Trump susține însă că renumita companie este favorabilă mișcării Black Lives Matter (BLM), considerată de stânga și care-l atacă pe președintele american, încălcând astfel principiul imparțialității.

Acțiunile Goodyear, cea mai mare companie de anvelope din America de Nord, au scăzut cu 4% în urma postării pe Twitter a lui Trump.

"Pentru a fi clari în politica noastră corporativă de lungă durată, Goodyear are toleranță zero pentru orice formă de hărțuire sau discriminare", se arată într-o declarație postată pe contul oficial de Twitter al companiei.

Pentru a pune în aplicare această politică, a spus Goodyear, solicităm angajaților să se abțină de la „pledoaria la locul de muncă în sprijinul campaniilor politice pentru orice candidat sau partid politic, precum și forme similare de advocacy care se încadrează în sfera de aplicare a justiției rasiale și a problemelor de egalitate”.

Anul trecut, Goodyear a avut venituri de aproape 15 miliarde de dolari, cea mai mare parte provenind din vânzările de anvelope.

Goodyear este cel mai mare furnizor de pneuri pentru vehicule noi din Statele Unite. Anvelopele marca Goodyear au fost pe 24% din vehiculele noi din Statele Unite în 2018, potrivit Tire Business, o publicație din industrie.

Casa Albă a refuzat să comenteze dacă Trump solicita americanilor să nu mai cumpere vehicule noi cu anvelope Goodyear.

Tweet-ul lui Trump a urmat unui reportaj al WIBW, un post local de televiziune afiliat CBS din Kansas, despre o sesiune de instruire Goodyear de la sediul corporativ al companiei din Ohio despre conduita politică a angajaților prezentată la o uzină Goodyear din Topeka.