Președintele Donald Trump a declarat luni seară că va grația marți o persoană ”foarte, foarte importantă”, dar a precizat că nu va fi nici fostul wistleblower Edward Snowden, nici fostul său consilier pentru securitate națională Michael Flynn, transmite Reuters.

Donald Trump cu mascaFoto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images

”Voi face o grațiere mâine pentru cineva care este foarte, foarte important”, a declarat Trump reporterilor care erau cu el în Air Force One, avionul prezidențial.

El nu a vrut să dea mai multe detalii, spunând doar că nu este vorba nici de Flynn, nici de Snowden, fostul contractor pentru Agenția Națională de Securitate care trăiește acum în Rusia, fiind acuzat în SUA de publicarea de informații secrete.

Duminică, Trump a spus că "va arunca un ochi" asupra unei posibile graţieri a lui Edward Snowden.

Flynn a pledat vinovat de două ori la acuzația că a mințit FBI în privința discuțiilor pe care le-a avut cu fostul ambasador rus Serghei Kislyak.

Luna trecută, Donald Trump i-a comutat pedeapsa cu închisoarea prietenului său Roger Stone, condamnat în februarie la 40 de luni de închisoare în cadrul anchetei privind ingerința rusă în campania prezidențială din 2016.