Preşedintele Donald Trump a anunţat joi că acordul de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU) va fi semnat în aproximativ trei săptămâni la Casa Albă de către premierul israelian Benjamin Netanyahu şi prinţul moştenitor din Abu Dhabi, şeicul emiratez Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

Donald TrumpFoto: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

"Aştept cu nerăbdare să îi primesc la Casa Albă foarte curând pentru semnarea oficială a acordului. Acest lucru se va întâmpla probabil în următoarele trei săptămâni. Vor veni la Washington", a explicat preşedintele american în cadrul conferinţei de presă zilnice.

Liderul de la Casa Albă le-a mulţumit premierului israelian şi şeicului emiratez, "două persoane fantastice prin viziunea şi calitatea lor de lideri".

Preşedintele Donald Trump a creat, de asemenea, o anumită confuzie, afirmând că planul israelian de anexare a unor părţi din Cisiordania este lăsat deoparte.

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, care a participat la conferinţa de presă, a intervenit pentru a clarifica situaţia, afirmând că proiectul "nu a fost exclus definitiv". "Formularea a fost aleasă cu grijă de părţi. Pauză temporară, nu este exclus definitiv", a adăugat el.

Donald Trump a mai spus că alte acorduri de pace ar putea fi semnate în săptămânile următoare. "Avem alte lucruri interesante cu alte ţări, care sunt, de asemenea, legate de acorduri de pace", a anunţat preşedintele american. "Şi vor fi o mulţime de veşti importante în săptămânile următoare. Sunt sigur că veţi fi foarte impresionaţi", a dat asigurări presei preşedintele SUA.