Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr de noi infecții cu coronavirusul de mai bine de trei luni, ministerul sănătății Jens Spahn avertizând că noi focare au fost depistate în aproape toată țara datorită persoanelor care se întorc din concediu și a celor care merg la petreceri, relatează Reuters și TheLocal.de.

Testare coronavirus aeroport GermaniaFoto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu 1.226, cea mai mare creștere zilnică din 9 mai, potrivit datelor Institutului Robert Koch, bilanțul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în Germania de la izbucnirea epidemiei ajungând la 218.519.

„Acest lucru este fără îndoială foarte îngrijorător”, a declarat ministrul sănătății german, Jens Spahn, pentru postul de radio Deutschlandfunk, adăugând că oamenii trebuie să rămână precauți pentru a preveni o și mai mare răspândire a virusului, „deoarece acum avem o mulțime de focare în întreaga țară”.

„Vedem acest lucru datorită persoanelor care se întorc din concediu dar și datorită tuturor tipurilor de petreceri și adunări familiale, având acum focare mai mici și mai mari în multe regiuni, în aproape toate părțile tării”, a subliniat acesta.

Numărul de decese cauzate de COVID-19 rămâne relativ scăzut, ajungând la 9.207 după ce nouă persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore.

Cancelarul Angela Merkel și cele 16 guverne regionale ale landurilor germane au decis în luna mai să relaxeze treptat restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei, o măsură menită să permită reluarea vieții cotidiene și a activității economice.

Relaxarea restricțiilor a venit după două luni de carantină care au cauzat cea mai profundă recesiune economică înregistrată vreodată în Germania deși ultimele date economice indică înspre o recuperare în formă de V atât timp cât o nouă carantină la nivel național va putea fi evitată.

Citește și: