Compania Walt Disney renunță la una dintre cele mai cunoscute mărci din industria divertismentului, „20th Century Fox”, anunță BBC, preluat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia vine după rebranduirea companiei 20th Century Fox, în vârstă de 85 de ani, ca 20th Century Studios.

Anul trecut, Disney a încheiat o tranzacție de 71,3 miliarde de dolari pentru a cumpăra cea mai mare parte a mijloacelor media Fox Rupert Murdoch.

Disney a redenumit și celelalte studiouri de televiziune, inclusiv ABC Studios și ABC Signature Studios în ABC Signature, în timp ce Fox 21 Television Studios va deveni Touchstone Television.

"Noile noastre nume de studio și logo-uri marchează o nouă zi pentru ABC Signature, 20th Television și Touchstone Television, onorând istoria lor bogată și puterea creatoare a companiei Walt Disney", a declarat Craig Hunegs, președintele studiourilor de televiziune Disney.

Atât 20th Century TV, cât și divizia de film și-au păstrat celebrul logo cu fanfară și lumini de reflectoare.

20th Century Fox Television și-a început activitatea în 1949 și a creat unele dintre cele mai cunoscute emisiuni TV, inclusiv seria originală Batman, MASH și The Simpsons.

La începutul acestui an, când studioul de film 20th Century Fox a fost redenumit, au existat sugestii că Disney vrea să se distanțeze de politica partizană, de dreapta, a Fox News.

Disney este deja o forță dominantă în știrile americane, în calitate de proprietar al rețelei ABC. De asemenea, concurează Netflix cu propriul serviciu de streaming Disney +.

Studioul de film 20th Century Fox este cunoscut pentru producerea unora dintre cele mai mari filme din toate timpurile, inclusiv Avatar și Titanic.

20th Century Fox a fost creat în 1935, când au fuzionat Twentieth Century Pictures și Fox Films.